Busz hírek Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

BKK-BKV: nem írnak ki felsőkategóriás autók bérlésére tendert

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV is cáfolta, hogy kiírna vagy korábban meghirdetett volna felsőkategóriás autók beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárást, sőt azt közölték, éppen az eddigi járműszám csökkentése a határozott céljuk.

a_bkv_jarmuveinek_atlageletkoraA BKK és a BKV a Blikk keddi számában megjelent cikkre reagált, amelyben a napilap azt írta, hogy a két cég 19 felső középkategóriás és 12 középkategóriás kocsira írt volna ki közbeszerzést, de az erről szóló előterjesztést többek között Várszegi Gyula, a BKV igazgatósági elnöke is kifogásolta.

A két közlekedési cég közleményében elismerte, hogy gépjárműbérleti tender kiírásáról van szó, de nem felsővezetői autókat vennének, hanem a BKV szerelőjárműveit és a BKK zavarelhárító gépjárműveit cserélnék le, mivel lejár a mostani bérleti szerződés.

A jelenlegi, 2009-ben kötött flottaszerződés alapján üzemeltetett járművek bérleti ideje 2013 októberétől több lépcsőben jár le, így a járműveket fokozatosan vissza kell adni a bérbeadónak, ezért kell új szerződéseket kötni – közölte a BKK és a BKV, hozzátéve, hogy a mostani járműpark további használatát is vállalnák, de a szerződés szerint erre nincs mód, a közbeszerzési törvény a szerződés meghosszabbítását pedig nem teszi lehetővé.

A BKV igazgatósága együttesen 163 darabos gépjárműflotta beszerzését engedélyezte.

Forrás: MTI  (btiv \ bcl \ ppd)
.

(Ezt a cikket 276 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .