Lezárult a Dél-dunántúli régió idei legnagyobb értékű mellékút-felújítása

A Dél-dunántúli régió legnagyobb értékű mellékút-felújítása fejeződött be a Somogy megyei Kaposfő-Lábod összekötő út 15,2 kilométeres szakaszának átadásával – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel hétfőn.

uj-aszfalt-kozuton-130623Az európai színvonalúvá vált út felújítására kétmilliárd forintot meghaladó forrást használt fel a közútkezelő mint projektgazda – írta az úthálózatot üzemeltető társaság, amelynek számításai szerint ez közvetlenül közel ötezer ember életébe hoz érzékelhető, pozitív változást.

A közlemény szerint a 6616 jelű Kaposfő-Lábod összekötőút 15,2 kilométeres szakaszán felújították, részben kicserélték az útburkolatot és a padkát, felújították a buszmegállóhelyeket, valamint a vízelvezető rendszert és a mellékúton található egyik hidat, továbbá megtisztították az árkokat és kicserélték a sérült, illetve nehezen látható jelzőtáblákat is.

A beruházás az Európai Unió és a magyar állam mintegy 2,073 milliárd forintos támogatásából valósult meg az Új Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Programja keretében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Dél-dunántúli régióban 2013 végéig összesen 21,4 milliárd forint elnyert támogatásból mintegy 98 kilométernyi utat újít fel – áll a közleményben, mely szerint az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében az idén országosan több mint 660 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg több mint 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Forrás: MTI  (bzsó \ gpp \ bsa)
.

(Ezt a cikket 222 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?