Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

A teherautók és autóbuszok országos ellenőrzésekor 686 járműnél találtak szabálytalanságot

Összesen 6052 teherautó és autóbusz közül 686 esetében állapított meg szabálytalanságot a rendőrség, amikor egy európai program keretében ellenőrizték a járműveket – közölte szerdán a rendőrség honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

skoda-yeti-villogo-rendorauto
ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

A július 25. és 27. között megtartott ellenőrzés tapasztalatai szerint a leggyakrabban a rakodással volt gond: 201 esetben állapították meg, hogy nem biztonságos a rakomány elhelyezése.

Tizenegy jármű esetében olyan súlyos szabálytalanságokat tapasztaltak, hogy megtiltották a továbbhaladását. A tájékoztatás szerint 189 alkalommal sebességtúllépés miatt kellett rendőri intézkedést kezdeményezni, 109 esetben pedig az okmányokkal volt probléma.

A pihenőidőt 47 sofőr nem tartotta be, heten ittasan vezettek, négy jármű ellenőrzésénél pedig felmerült az embercsempészet gyanúja.

A TISPOL elnevezésű európai program célja a közlekedésbiztonság javítása és a bűnmegelőzés. A programban a rendőrség fokozott figyelmet fordít arra, hogy felderítse az elkerülhető közlekedési baleseteket és a teherszállításhoz kötődő bűncselekményeket.

Forrás: MTI  (bták \ ez \ blz)
.

(Ezt a cikket 437 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .