Gazdaság Hírek Közút

Átadták a Simontornya-Pálfa összekötő utat

Átadták szerdán a 6317-es számú, Simontornya-Pálfa összekötő utat, a hét kilométeres, új szakasz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. 925 millió forintos beruházásával épült meg.

uj-aszfalt-kozuton-130623
Illusztráció

A NIF Zrt. közlése szerint az útépítést az Európai Regionális Fejlesztési Alap 85 százalékban támogatta, a finanszírozás 15 százaléka volt hazai forrás.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az átadáson hangoztatta: az útépítés igazolja a kormány állítását, miszerint a vidéken élő emberek ugyanolyan fontosak, mint a központi helyen élők.

A legnehezebb költségvetési helyzetben is megvan az a kormányzati szándék, hogy jusson a fejlesztésekre forrás – tette hozzá. A 2012. áprilisban kezdődött, a Lavinamix Kft. kivitelezésében zajlott projekt kapcsán megjegyezte: európai uniós színvonalú út készült el.

Kovács Ákos, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese beszámolt arról, hogy idén a közúthálózatra több mint 450 milliárd forint értékben ír ki projekteket a NIF Zrt; 67 kilométer gyorsforgalmi út, 29 kilométer autópálya, 72 kilométernyi elkerülő út épül, és közel 400 kilométernyi útszakaszon erősítik meg a burkolatot 11,5 tonnás terhelésre alkalmassá téve. A Közlekedési Operatív Program forrásaiból az ország több régiójában 370 kilométernyi vasút újul meg – közölte.

Csőszné Katz Edit (független), Simontornya polgármestere elmondta: a most átadott összekötő út azért fontos, mert a két Tolna megyei település együttműködik az iskola, az óvoda és a központi orvosi ügyelet működtetésében, emellett tíz kilométerrel lerövidül Simontornya és Szekszárd távolsága közúton.

A NIF Zrt. tájékoztatása szerint az útszakasz egy része korábban földes út volt, most hét méter szélességben, kétszer egy sávos, az európai uniós szabványoknak megfelelő burkolatot építettek, amelyen 90 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a járművek.

Forrás: MTI  (btf \ gkp)
.

(Ezt a cikket 266 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .