Hírek

A LUKOIL MEGVÁSÁROLJA AZ OMV EURÓPAI KENŐANYAG-ÜZLETÁGÁT

Megvásárolja a LUKOIL az OMV kenőanyag-üzletágát. A megállapodás értelmében egy kenőanyag-gyár és a késztermék-disztribúciós hálózat is a LUKOIL csoporthoz fog tartozni a jövőben.

Fotó: LUKOIL

A LUKOIL Overseas társaság (az OAO LUKOIL társaság tulajdonában álló leányvállalat) és az OMV Refining&Marketing GmbH aláírták azt a megállapodást, mely szerint az LLK-International Ltd. (a LUKOIL Overseas társaság 100%-os tulajdonában álló leányvállalata) megvásárolja az OMV Bécs mellett található kenőanyag-előállító, évi 35 ezer tonna kapacitású gyárát, illetve az OMV késztermék-disztribúciós hálózatát Ausztriában, Bulgáriában, Magyarországon, Németországon, Romániában, Szlovéniában, Szlovákiában, Csehországban és Szerbiában.

„Ez az ügylet megfelel társaságunk stratégiájának, mely a LUKOIL kenőanyagok üzletágának a világpiacon történő további felzárkóztatását célozza meg. A legfontosabb tényezők, melyek döntésünket motiválták; a disztribúciós hálózatnak a külföldi autógyártókhoz és az ipari vállalatokhoz viszonyított előnyös földrajzi elhelyezkedése, az Európában már jól működő kereskedelmi rendszer, a korszerű gyártókapacitások, az egyedülálló tudományos fejlesztések és a vállalat munkatársainak nagy szakmai tapasztalata.” – jelentette ki Vagit Alekperov, a LUKOIL elnöke.

Az ügylet biztosítani fogja a szinergiákat az LLK-International Ltd romániai és finnországi gyáraival, optimalizálni fogja a kenőanyagok szállítási logisztikáját a társaság stratégiai partnerei felé, és erősíteni fogja a LUKOIL tudományos és műszaki potenciálját az új kenőolajok kidolgozása terén.

Az eddig az OMV által előállított kenőanyagok hírneve és hitelessége nagyon jó lehetőséget biztosít a kínálat bővítésére és a LUKOIL márkanév megerősítésére a külföldi piacokon, illetve új lehetőségeket teremt a LUKOIL Prémium osztályú kenőanyagok értékesítésére minden régióban, ahol a társaság jelen van.

Forrás: LUKOIL
.

(Ezt a cikket 311 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .