OXXO Racing: Hatalmas csaták, büntetés és technikai probléma a Nürburgringen Beni mindkét futamban a top 10-ben!

A Kamion Európa-bajnokság németországi hétvégéje Kiss Norbi számára büntetéssel indult. Hiába szerezte meg az időmérőn a második helyet, elvették tőle, sőt, száműzték a mezőny legvégére.
Mindezt egy mondvacsinált indokkal tették, mégpedig, hogy a kerekei teljesen alátekert állapotban elérik az alváz egy részét, és ez balesetveszélyes. Az sem számított, hogy nincs olyan versenypálya a világon, ahol lenne olyan kanyar, melyben a kereket ennyire elfordíthatnánk, csakis a sátorból ki-be álláskor érhet hozzá. „Tudjuk” – mondta erre az FIA, akkor is megbüntetjük. Ezzel a húzással tönkretették a szombati napunkat, és megkönnyítették a két élmenő, Albacete és a hazai Hahn dolgát, ugyanis előbbi mellől kikerült Norbi, utóbbi pedig előrébb jöhetett, és meg is nyerte a versenyt…
Norbi az első futamon kő keményen vetette bele magát a küzdelembe, a 25. helyről egészen a 7. helyig jött előre a verseny végére, folyamatosan előzve, csatázva a jobb pozícióért.
Major Benedek – mondhatni már szokás szerint – simán jutott be az időmérőn a Q2-be (a Truck Race-en Super Pole), ahol megszerezte a 7-ik helyet, megelőzve több „A” motoros pilótát. Az első futamon a rajtnál picit beragadt az ifjú pilóta, de gyorsan elkezdett felzárkózni, s nagy harcok árán végül 10. lett.
A második futamon Norbi a 2. helyről rajtolt, de az első kanyarban befogott a jobb első fékje, emiatt többen is elmentek mellette, így bekerült a darálóba, ahol rengeteg ütést kapott, ráadásul a kör végén még Hahn is nekicsúszott, amit a kamion már nem nagyon bírt, így a második körben a sikánban megadta magát a futómű egyik alkatrésze, Norbi pedig feladni kényszerült a versenyt.
Beni autóján a két futam közötti rövid szünetben váltót kellett cserélni, amit a csapat hatalmas munka árán meg tudott csinálni – persze hogy ilyenkor van úgynevezett „hosszú rajtprocedúra”, melyben már 1 órával a rajt előtt fel kell állni a rajtrácsra, hogy a VIP vendégek végig tudják nézegetni az össze kamiont…
A lényeg, hogy készen lettünk a váltócserével, s Beni a második rajtnál bár kapott hideget-meleget, előrébb tudott menni, majd végig jó tempóban, a leggyorsabbak sarkán autózva a hetedik helyen végzett, mely pilótánk eddigi második legjobb eredménye, így a mai napon 5 Eb pontot szerzett.

Pilótáink beszámolóját a szombati futamokról az alábbi videón láthatjátok:

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 323 alkalommal tekintették meg.)