Hírek Útdíj

E-útdíj fizetés utólagosan üzemanyagkártyával

Az utóbbi hetekben a médiában az e-útdíj bevezetése kapcsán azt lehetett hallani, hogy a megtett úttal arányos díjat csak és kizárólag a HU-GO rendszerben előre feltöltött egyenlegből lehet rendezni. Ennek két módja a banki átutalás és a bankkártyás fizetés. Az utólagos fizetésről néhány helyen lehet olvasni a www.hu-go.hu oldalon, de a valós bevezetésről még nem lehet részleteket tudni, ezért erre vonatkozóan más megoldást kell a fuvarozóknak találni.

shell-dkv

Az érdek képviseleti szervezetek által júniusban tartott E-útdíj roadshown is elhangzott, hogy az utólagos fizetésre egyenlőre csak üzemanyag kártyával nyílik lehetőség, amelyre vonatkozóan az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) megkötötte a szerződéseket az üzemanyagkártya kibocsájtó cégekkel. Ennek értelmében azok a fuvarozók akik üzemanyagkártyával rendelkeznek, a benzinkutakon és az ÁAK ügyfélszolgálati irodáiban kártyájukkal is feltölthetik elektronikus útdíj egyenlegüket, amelyet utólag a kártyakibocsátónak fizetnek.

Az üzemanyagkártyát abban az esetben is fel lehet használni e-útdíj folyószámla feltöltésére, ha azt külföldön bocsájtották ki. Tehát amennyiben egy magyarországi Shell kúton eddig elfogadták (pl. tankolásnál ) az ügyfél külföldi Shell-kártyáját, akkor ezt követően lehet vele útdíjat is fizetni.

Információink alapján a MOL üzemanyagkártyáit 2 hónapig lehet használni e-útdíj egyenleg feltöltésére is, majd ezt követően erre alkalmas új kártyát kell igényelni. A kutakon üzemanyag kártyával minimum 5 ezer, maximum 100 ezer forint értékben lehet HU-GO folyószámát feltölteni. Az üzemanyagkártyával feltöltött összeg azonnal jóváíródik folyószámla egyenlegünkön, ellentétben a banki átutalás 1-2 napos átvezetésével.

Az üzemanyagkártyás fizetés részleteiről érdemes megkérdezni a kártya kibocsájtóját, de a benzinkutakon is tudnak felvilágosítást adni.

Karsai Attila – hungarokamion.hu
.

 

(Ezt a cikket 536 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .