Hírek Útdíj

E-útdíj – Az OTP-n keresztül fizethető bankkártyával az útdíj

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. zárt tenderén, egyetlen ajánlattevőként, az OTP Bank nyerte el az e-útdíj on-line bankkártyás fizetéshez szükséges banki szolgáltatás végzését. A június 10-én született döntés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

otp-direkt-e-utdij-fizetes

A szolgáltatás ellenértéke nettó 210,4 millió forint, megegyezik az ajánlatkérő által becsült összeggel. Az OTP-től származó információ szerint a díj egy évre szól, és ebből kell fizetni a bankközi díjakat is.

A mostani tendert megelőzően a múlt év szeptemberében ugyanerre a szolgáltatásra már indítottak közbeszerzést, amely rendben le is zajlott, de a december végi szerződéskötés előtt az akkori nyertes visszalépett.

A mostani hirdetményben szerepel az, hogy egy februári kormányhatározat alapján az ÁAK jár el az állam nevében az e-útdíj rendszerhez szükséges eszközök és kapcsolódó szolgáltatások beszerzésekor. Ezekre a beszerzésekre a minősített adatot, az ország alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdekeit érintő vagy a különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályait kell alkalmazni.

Az ÁAK úgy nyilatkozott, hogy az e-útdíj rendszerben használt szoftverhez jelenleg csak az OTP Banknak van interfésze. Másik bank felé, az interfész kidolgozása minimálisan négy hónapot vett volna igénybe, így nem lehetett volna biztosítani a július 1-jei indulást.

Forrás: MTI  (guz \ ghg \ gtr \ gkp)
.

(Ezt a cikket 325 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .