E-útdíj – Giró-Szász: vizsgálják a túlterheléses támadást

Vizsgálják a túlterheléses támadást, ami az e-útdíj rendszert érte hétfőn hajnalban – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján.

Egy tablet számítógép kijelzőjén a kiszámított e-útdíj és az útvonal látható a letenyei határátkelőn 2013. július 1-jén hajnalban. Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak július 1-jétől. MTI Fotó: Varga György
Egy tablet számítógép kijelzőjén a kiszámított e-útdíj és az útvonal látható a letenyei határátkelőn 2013. július 1-jén hajnalban. Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak július 1-jétől.
MTI Fotó: Varga György

A szóvivő hozzátette: változatlanul az a cél, hogy a hazai fuvarozók regisztráljanak, eddig már 60 ezren tették meg ezt. Giró-Szász András azt mondta, a rendszer működésének hétfő az első napja, s egy-két hét után meg kell majd nézni, hogy kell-e bármit is módosítani rajta. Kijelentette: a rendszer az előzetes terveknek megfelelően indult el, s lényege, hogy felszámolja a korábbi rossz alapokon nyugvó rendszert.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. hétfő éjjel, nem sokkal a rendszer indulása után, kétórás üzemszünetet hirdetett ki a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveknek, az érintettek ezalatt díjmentesen használhatták a teljes díjköteles úthálózatot.

Később, 7.30 és 10 óra között ismét üzemszünetet rendeltek el, majd 10 órától újra fizetniük kell a tehergépjárműveknek a teljes díjköteles úthálózaton.

Forrás: MTI  (skt \ brl \ gry)
.

(Ezt a cikket 316 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?