Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ismét üzemszünetet rendel el hétfőn 7.30 és 10 óra között, így a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatják a teljes díjköteles úthálózatot – közölte a társaság hétfőn reggel.

hugo-logo

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt., az elektronikus útdíjrendszer, a HU-GO üzemeltetője a rendszer leállítását nem indokolta, a törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletre hivatkozott, amelynek alapján 10 óráig a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatják az úthálózatot.

A kormányrendelet hivatkozott bekezdése szerint, amennyiben az útdíjszedő a rendszer műszaki hibájára visszavezethető okból legalább két órán keresztül nem képes biztosítani a fedélzeti eszköz használatát, akkor arról köteles tájékoztatni a fizetésre kötelezetteket.

Előzőleg, hajnali 1-től 3 óráig volt üzemszünet, amelyet az Állami Autópálya Kezelő a HU-GO rendszert ért túlterheléses támadásokra hivatkozva jelentett be.

Forrás: MTI  (egr \ gry)
.

(Ezt a cikket 204 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?