874 millió forintból újult meg Baranya megyében az Alsómocsoládi bekötőút

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében teljesen megújult az Alsómocsoládra vezető bekötőút 7,2 kilométeres szakasza. A 874 millió forintos, európai uniós forrásból megvalósuló projekt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint közel 3000 Baranya megyei lakos életében hoz pozitív és érzékelhető javulást.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A Dél-dunántúli régióban 2013 év végéig összesen 21,4 milliárd forint megítélt forrást használ fel a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Baranya megyei alsómocsoládi bekötőút (65174-es út) 7,2 kilométeres, Mágocs és Alsómocsolád település között található útszakaszon a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet cseréket, új aszfaltréteget terített, a szükséges helyeken kiszélesítette a burkolatot, újraépítette a padkát, emellett az útszakaszon található buszmegállóhelyek is teljesen megújultak. A közbeszerzésen nyertes cég emellett korszerűsítette az útpálya víztelenítését és vízelvezetését, ami a megújult útszakasz élettartamát nagymértékben meghosszabbítja. Az alsómocsoládi belterületi szakaszon a kivitelező forgalomcsillapító szigetet létesített, továbbá a csomópontok rendezéséről is gondoskodott. A sikeres projektzárás után így jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételek mellett közlekedhetnek z úthasználók ezen a szakaszon.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd. A kivitelezés közvetlenül érinti az út menti települések, Mágocs és Alsómocsolád mintegy 3000 lakóját, akik mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során használják az országos közutat, valamint közvetve érintettek a községeken áthaladó forgalom résztvevői is.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 247 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?