OXXO Racing: Magyar Himnusz Nogaroban – Major Beni első futamgyőzelme! Dobogón állt szombaton mindkét magyar pilóta!

OXXO Energy Truck Race Team:

Fantasztikus szombatunk volt Nogaroban, a Kamion Európa-bajnokság franciaországi versenyhétvégéjén.


Az időmérőn Kiss Norbi 3-ik, Major Benedek 11-ik lett, majd az első futamon Norbi megtartotta pozícióját, próbálta támadni Jochen Hahnt, de nem sikerült előzési pozícióba kerülnie, maradt a harmadik helyen, ezzel újabb elsőfutamos dobogót ünnepelhetett!
Major Beni végig a 9-ik helyen autózott, ő is próbálta megelőzni az előtte haladó versenyzőt, de nem tudott bebújni mellé, sőt, az utolsó körökben megkapta a nyakára a mezőny mészárosát, Reinertet, aki mint várható volt, beszúrt Beninek, és majdnem kilökte a pályáról. Beni szerencsére meg tudta fogni a kamiont, és bejött a 9-ik helyen, de később kiderült, Vreckyt megbüntették, így Beni 8-ik lett, ezzel pedig a Pole pozícióból rajtolhatott a második futamon, csapatunk pedig harmadik helyen végzett a csapatbajnokságban.
Jött a második futam rajtja, ahol az egész csapat lázban égett, de próbálta nem rárakni Benire a terhet, aki a rajtig csendben koncentrált, majd tökéletesen elkapva a pillanatot elfordult az első kanyarban, és onnantól végig vezette a futamot. Az üldözői kezdtek leszakadni róla, Beni időmérő köröket autózott, és folyamatosan növelte a távolságot, sőt, a vége felé elkezdett lassítani, óvatosabb tempóra váltani, hiszen mint mondta, „nagyon le voltak szakadva, gondoltam már csak be kell futni” – és megtette, elsőként intette le őt a kockás zászló, és minden idők legfiatalabb kamionversenyzőjeként, 16 évesen, élete harmadik versenyhétvégéjén FUTAMOT NYERT!

img_6038

A versenyen végig profiként viselkedett, hiba nélkül vezetett, de amint kiszállt a kamionból, már a 16 éves „gyerek” volt, aki boldogan ugrott a csapat nyakába, majd fülig érő szájjal vette át a kupát a dobogó legtetején, és mosolyogva hallgatta a Magyar Himnuszt, ami most itt, Franciaországban Neki szólt!

Kiss Norbi is jól rajtolt, rögtön átlépett Mikán, aki kicsit bealudt a rajtnál, majd kialakult egy vonat: élen Beni, mögötte lemaradva egymás nyakán Janiec, Oestreich Norbi, Albacete és Hahn, akik egész futam alatt próbálták egymást megelőzni úgy, hogy közben védekeztek is, izgalmas csata volt ez kívülről-belülről. Norbi végül negyedik lett, és a mai napon gyűjtött pontjaival már 5-ik az Európa-bajnokság mezőnyében.
Természetesen ezzel az eredménnyel a mi csapatunk állhatott a dobogó legmagasabb fokán a csapatbajnokságban, így szombaton négy dobogóval és sok-sok Eb ponttal zártunk!

Pilótáink az alábbi videóban foglalják össze a szombati nap eseményeit.

Hajrá OXXO, hajrá Magyarország!

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.
.

(Ezt a cikket 277 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?