Hírek Rendőrségi hírek

Nagy értékű traktorok eltulajdonításában résztvevő román férfit vettek őrizetbe

Őrizetbe vettek egy román állampolgárt, aki részt vett három nagy értékű, Apátfalván ellopott traktor értékesítésében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Illusztráció – Fotó: Wikipédia

Szanka Ferenc emlékeztetett rá, a nagy értékű munkagépeket egy kamionosnak kellett Olaszországból Aradra szállítania. A traktorokat a lezárt teherautóban és annak pótkocsijában – a kamionstop miatt – április 13-án hajnalban egy apátfalvi parkolóban hagyta. Két nappal később, amikor visszatért látta, hogy kamionja rakteréből ismeretlenek elvittek három John Deere traktort. A rendőrök egy csengelei és egy balástyai tanyán tartott házkutatás során június 6-án lefoglalták a három – egyenként 51 millió forintos – értékű traktort, és a nyomozók elfogták azt a két férfit is, akik a megvásárolták munkagépeket.

A gyanú szerint a most őrizetbe vett román állampolgár közreműködött a traktorok eladásában, és elképzelhető, hogy részt vett a munkagépek ellopásában is – közölte a szóvivő.

A szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt az ügyészség kezdeményezte a férfi előzetes letartoztatását – mondta Szanka Ferenc.

Forrás: MTI  (bkzg \ bti \ gte)
.

(Ezt a cikket 272 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .