Hírek Logisztika

Jubilált a DPD Magyarországon

A DPD Hungária Kft. május 29-én ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját.

2003-ban a DPD Hungária Kft. a GeoPost és a Lagermax csoport közös vállakozásaként indult, majd 2005-ben vált 100%-ban a GeoPost tulajdonává. A kezdetek kezdetén a DPD napi 20-40 csomaggal és 4 munkatárssal működött, azonban ez a szám 2013-ban már elérte a napi 15 ezer csomagot is, amelyeknek a helyes útját jelenleg 119 saját alkalmazott és 223 futár kolléga koordinálja.

Az elmúlt tíz évben nyomon követhető fejlődés többek között olyan fejlesztéseknek és újító tevékenységeknek köszönhető, mint a nemzetközi utánvét, a 3 órás időintervallumon belüli csomagátvétel, a folyamatosan bővülő csomagpont és depó hálózat vagy éppen a magyar nyelvű mobil applikációk. A magas színvonalú alap és kiegészítő szolgáltatásoknak köszönhető, hogy a DPD Hungária jelenleg a belföldi csomagszállítás piacán a dobogó 3. helyét foglalja el.

„A komoly utat járt be a vállalat az elmúlt egy évtizedben, és nagy örömmel tölt el, hogy a DPD Hungária első jubileumi évét ünnepli. Töretlen fejlődésen ment keresztül a DPD Hungária, és hiszem, hogy még nagyon sok újdonságot tartogat számunkra a jövő” – vélekedett az évfordulós cég ügyvezető igazgatója, Hosszú Csilla.

A DPD

A DPD Európa egyik vezető csomagszállítmányozási szolgáltatója, amely naponta átlagosan mintegy 2,5 millió küldeményt szállít. A DPD rendelkezik az egyik leghatékonyabb közúti hálózattal, és világszerte 230 országban teljesít megrendeléseket. Egyéni és üzleti ügyfelei számos, belföldi és nemzetközi csomag- és expressz szolgáltatás közül választhatnak. A DPD több mint 800 kiszolgáló központtal, 24 000 fős létszámmal 18 000 járművel működik. A társaság többségi tulajdonosa (83,32%) a francia La Poste leányvállalataként működő GeoPost csoport. A GeoPost 2011-ben elért 3,668 milliárd eurós konszolidált forgalmával jelenleg Európa második számú expressz csomagszállítója.

A DPD Magyarországon

A DPD Hungária Kft. a nemzetközi DPD hálózat tagjaként és a hazai piac szakértőjeként 2003 óta működik és dinamikusan fejlődik. Magyarországon 18 depóval van jelen az ország nagyvárosaiban, és több mint 200 járművel végzi a csomagszállítást. A DPD célja, hogy világszerte a legügyfélbarátabb szolgáltatóvá váljon a belföldi és nemzetközi csomagszállítás területén.

Forrás: DPD

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
.

(Ezt a cikket 267 alkalommal tekintették meg.)