Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautói a 2013-as szezon nyitóversenyén, Misanóban. A Renault Trucks formatervezői központjában megtervezett új külsőnek köszönhetően még egyszerűbb felismerni a versenypályán száguldó Renault Trucks kamionokat. Az új dizájn tökéletes összhangban van a megújuló járműkínálattal, amelyet a gyártó június 11-én mutat be Lyonban. Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke jelen volt a szezon elrajtolásánál azzal a több mint ezer ügyféllel együtt, akiket a márka meghívott az eseményre. Adam Lacko egy csodálatos második hely megszerzésével nyitotta meg a szezont.

pic - truck_racing_misano_2013_3

Május 17. péntek, a Renault Trucks-MKR Technology csapat paddockjának függönyei behúzva vannak. Csak este, Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke, valamint Mario Kress, az MKR Technologie csapat vezetője jelenlétében tartott sajtótájékoztató után lebbentették le a leplet a 2013-as szezon teherautóiról. A Renault Trucks formatervezői központjában megálmodott dizájn egyértelmű tetszést aratott a szaksajtó képviselőinek körében, másnaptól pedig a közönséget is lenyűgözte. « Az új formatervvel a Renault Trucks márkaazonosságot kívántuk erősíteni, egységet teremtve a versenykamionok és a majdani modellpaletta között » – magyarázza Hervé Bertrand, a Renault Trucks formatervezési igazgatója. « Az új járműkínálatot június 11-én mutatjuk be Lyonban, és a versenykamionok szellemisége és jellegzetes stílusvonásai természetesen visszaköszönnek majd az új járműkínálatban is. » Ám a Renault Trucksnál a dizájn sohasem csupán stílus kérdése: « Három szezonnyi tapasztalat van mögöttünk az MKR Technology csapattal» – folytatja Hervé Bertrand –, « így közösen vitattuk meg, majd döntöttük el, hogy mit és hogyan tervezzünk át. A cél az volt, hogy a csapat könnyebben és gyorsabban tudja kicserélni a versenyek során megsérült karosszériaelemeket. Ezek közé tartoznak a hűtőmaszk alsó részének darabjai, vagy az oldalsó légterelők, amelyek különösen ki vannak téve a versenytől elválaszthatatlan, mondjuk úgy, hogy férfias összecsapásoknak! »

A két pilóta, Adam Lacko és Markus Bösiger nem kímélték magukat, mégsem volt nagyon kedvező számukra ez a hétvége. Adam Lacko végül szépen szerepelt, és a negyedik futamban elért második helyezésével megszerezte idei első dobogós helyezését.

pic - truck_racing_misano_2013_15

A szezonnyitó hétvégére a Renault Trucks és olasz leányvállalata több mint ezer ügyfelet hívott meg, akik megcsodálhatták többek között a közúti változatban kiállított « nagytestvér » mellett látható új versenykamiont: a Renault Premium Truck Racing speciális sorozatot.

A Renault Trucks olaszországi leányvállalata a misanói versenyhez kapcsolódva szervezte meg az olasz Optifuel Challenge döntőjét. A versenypálya környékén mintegy negyven kilométeres szakaszon megrendezett döntőn a hat legjobb olasz teherautó sofőr szállt versenybe egymással az EEV normát teljesítő, az Optifuel speciális sorozathoz tartozó használt Premium Route teherautókkal. Az első három helyezett egy-egy utazást nyert Lyonba, ahol mindegyikük az általa képviselt vállalat vezetőjével együtt vesz részt június 11-én az új Renault Trucks járműkínálat hivatalos bemutatóján.

A Renault Trucks szeretettel várja rajongóit és ügyfeleit a következő futamon, június 1-jén és 2-án Navarrában.

A Truck Racing Európa-bajnokság 2013 versenynaptára:

Dátum

Hely

Ország

Június 1-2.

Navarra

Spanyolország

Június 15-16.

Nogaro

Franciaország

Július 6-7.

Spielberg

Ausztria

Július 13-14.

Nürburgring

Németország

Július 27-28.

Smolensk

Oroszország

Augusztus 31. és szeptember 1.

Most

Cseh Köztársaság

Szeptember 21-22.

Zolder

Belgium

Október 5-6.

Jarama

Spanyolország

Október 12-13.

Le Mans

Franciaország

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 398 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?