Gazdaság Hírek Közút

Újabb három évre meghosszabbították az M44-es autóút építési terveit

Újabb három évre meghosszabbították az M44-es autóút építési terveit, a tervdokumentációra az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala adta ki – jelentette be sajtótájékoztatón Erdős Norbert kormánymegbízott, a Békés Megyei Kormányhivatal részéről.

M44 autóút nyomvonala – Forrás: Wikipédia

A Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége Nemzeti Infrastruktúra Zrt.-től kapott információ szerint várhatóan még ebben az évben közbeszerzési eljárást írnak ki az autóút kivitelezőjének kiválasztására, amennyiben a beruházáshoz megtörténik a források hozzárendelése – mondta.

Erdős Norbert kiemelte: a Békés Megyei Kormányhivatal részéről valamennyi szakhatósági engedély adott ahhoz, hogy elkezdődjön az M44-es autóút építése. Az autóút terveit 2015. május 31-ig hosszabbították meg, az engedélyezésről szóló nyilatkozatok 2013. április 29-ig érkeztek meg a megyei kormányhivatalhoz. A Békés megyét érintő Tiszakürt-Kondoros közötti, 40,9 kilométeres szakasz engedélyezése mellett a nemzeti közlekedési hatóság a megyét érintő rávezető utak engedélyes terveit is meghosszabbította, szintén 2015. május 31-ig.
Megjegyezte: a tervekkel szembeni esetleges fellebbezések nem akadályozzák az útépítés megkezdését.

Erdős Norbert a kisajátításokról megjegyezte: a békés megyei szakaszt mintegy 1500 eljárás érinti, 600 eljárás még folyamatban van.
Az M44-es főút autóúttá fejlesztése három részből áll, a Kecskemét-Tiszakürt és a Békés megyét érintő Tiszakürt-Kondoros valamint Kondoros-Békéscsaba-országhatár szakaszokból. A Kondoros-Békéscsaba-országhatár közötti autóút építésével és az új nyomvonal kialakításával kapcsolatos környezeti hatástanulmányon a nyertes mérnöki iroda dolgozik – tette hozzá Dobókői György, a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelet megbízott vezetője.

Forrás: MTI  (brg \ gpp \ gry)
.

(Ezt a cikket 490 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .