Baleset-megelőzés Biztonság Hírek Szervezetek hírei

Félidőben a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram 800 ezer fiatal tanulhat biztonságos közlekedést

Félidejéhez érkezett a www.tanuloknak.hu e-learning program. Az ingyenes kampánynak köszönhetően 800 ezer fiatal sajátíthatja el a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságos szabályait, 30 ezren pedig olcsóbban juthatnak jogosítványhoz.

A tudatos és biztonságos közlekedésre nevelést nem lehet elég korán kezdeni! Ezzel a felkiáltással indította útjára a „Közoktatási intézmények közúti közlekedés biztonságát szolgáló nevelési tevékenységének szakmai támogatása” tanuloknak.hu elnevezésű e-learning programját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Nemzeti Közlekedési Hatósággal karöltve. Az 5-től 12. osztályosoknak és nevelőiknek szóló internetes oktatási anyagnak köszönhetően a diákok könnyedén, játékosan és hatékonyan sajátíthatják el mindazt a tudást, amelyre a mindennapi életben gyalogosan, kerékpárral közlekedve vagy járművekben utazva elengedhetetlenül szükségük van. Ez a tudás alapvető jelentőségű a balesetek megelőzéséhez, a figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedésből fakadó balesetek számának csökkentéséhez.

A www.tanuloknak.hu oldalon elérhető oktatási anyag minden korosztályhoz a gyerekek életkorának megfelelően szól. A kisebbek Piroska és a farkas meséjén keresztül, a kamaszok pedig Rómeó és Júlia történetén át sajátíthatják el a közlekedés leglényegesebb szabályait. Az oktatóanyagon túljutva pedig, le is tesztelhetik a megszerezett tudást.  Mindenki, aki végigcsinálja a szórakoztatóan hasznos „tanfolyamot”, automatikusan egy oklevelet kap, amellyel igazolhatja frissen szerzett tudományát. A legjobban teljesítő negyven intézmény értékes közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot kap.

Az EMMI és az NFM támogatásával az NKH által megvalósított projekt nem titkolt szándéka, hogy a legfiatalabbakat megcélzó kampány hozzájáruljon a közlekedési balesetek számának csökkenéséhez, valamint, hogy az iskolások magabiztosan és kellő körültekintéssel közlekedjenek.
Ám a tanulók nem csak emiatt profitálhatnak az e-learning-ből. A programot sikeresen teljesítők közül harmincezren teljesen ingyen továbbképezhetik magukat egy hatóságilag akkreditált AM, A1, A2 vagy B kategóriás képzéseken, ezzel pedig később jóval olcsóbban szerezhetnek jogosítványt, hiszen az elméleti tananyag már a birtokukban lesz. Mellettük még ötezer pedagógus is további e-learning képzéshez jut.

Az értékes közlekedésbiztonsági csomagért zajló versenyben jelenleg Hejőkeresztúr (Borsod-Abaúj-Zemplén Megye) vezet 90.43 %-os eredményességgel a tanulók versenyében. A pedagógusok pedig Sárbogárdon (Fejér Megye) teljesítettek a legjobban.

A program június 18-ig tart, további információ és regisztráció: www.tanuloknak.hu

Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatóság Kommunikációs és PR Osztály
.

(Ezt a cikket 316 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .