Légi határszakasz szemle Békés megyében a magyar-román határon

Magyarországhoz a schengeni övezet külső határának több mint ezer kilométeres szakasza tartozik, melynek ellenőrzése, védelme nem kis feladatot jelent a rendvédelmi szerveknek. A földi ellenőrzések mellett helikopterek is részt vesznek a határrendészeti feladatokban, hogy a magasból segítsék a felderítő tevékenységet.

2419-legi-hatarszemle-a-magyar-roman-hataron-bekescsaba-repulter
ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

A Békés megyei Rendőr Főkapitányság, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokság és az ORFK szakemberei Magyarország államhatár vonalát – mely egyben a schengeni határ része – vizsgálták a légi határszakasz szemle keretében az elmúlt napokban, a Békés megye területén a magyar-román határon.

2441-legi-hatarszemle-a-magyar-roman-hataron-mehkereki-atkelo
ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

A bejelentett repülések során, a két ország közötti egyezmények és információ cserék keretében, azt vizsgálták a magasból, milyen állapotban vannak a határvonalak, ki vannak-e takarítva, helyükön vannak-e a határkövek, tájékoztató táblák és jelek, nincs-e illegális műtárgy, illetve nem engedélyezett műszaki munkálatok. A közúti átkelőhelyek és környéke sem kerülte el a szakemberek figyelmét és megnövekedett forgalom ellenőrzése. A magasból jól látható, az államhatár vonalán átvezető új csapások-csempész útvonalak- felderítése is a célfeladat volt, ahol az árú, ember és gépjármű illegális forgalom kialakulhat. A légből szerzett információkat majd megosszák a külföldi kollégákkal, mely segíti összehangolni az eredményes határrendészeti tevékenységet a körzetben.

2420-legi-hatarszemle-a-magyar-roman-hataron
ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

Így látták a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokságának munkatársai látták: Sarkadi István és Kovács László rendőr alezredes pilóták szolgálati repülés során, a MI-2-es helikopter fedélzetéről, a magyar-román határt a magasból.
[nggallery id=23]
Forrás: ORFK – H.Szabó Sándor
.

(Ezt a cikket 568 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?