Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy vesztegetőt Szombathelyen

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki és börtönbüntetésre ítélt a Szombathelyi Törvényszék kedden egy férfit, aki a vele szemben intézkedő rendőröket próbálta megvesztegetni – tájékoztatta Tóth András, a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Közölte: a törvényszék első fokon háromrendbeli vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért halmazati büntetésül egy év börtönbüntetésre ítélte, végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.

Tóth András ismertetése szerint a vádlott vezette tehergépkocsit 2012 októberében a rábafüzesi határátkelőhelynél a rendőrök ellenőrizték. Megállapították, hogy a teherautó rakterében 25 külföldi állampolgár tartózkodik, a vádlott érvényes úti okmányok nélkül akarta őket Ausztriába szállítani.

A rendőrök közölték a vádlottal, hogy előállítják, mire ő pénzt ajánlott, és arra próbálta rávenni a vele szemben intézkedőket, hogy hivatali kötelességüket megszegve továbbengedjék.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, az ítélet így nem jogerős.

Forrás: MTI  (bcsp \ bki \ blz)
.

(Ezt a cikket 257 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?