Busz hírek Gazdaság Hírek

NFM: új autóbuszokkal veszi majd át az elővárosi vonalakat a Volánbusz

A Volánbusz Zrt. a járműbeszerzés eredményes lezárása esetén akár már az idén átveheti új autóbuszok beállításával a fővárosi agglomerációs buszjáratokat – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn.

img_20130321_131711

Közleményében az NFM emlékeztet arra, hogy a uniós és hazai előírások szerint a BKV-nak 2013. május elsejével át kellett volna adnia feladatait.

A fejlesztési minisztérium a vis maior esetén alkalmazható jogszabályi lehetőséggel élve meghosszabbította a fővárosi közlekedési társaság megbízatását az ellátás zavartalan biztosítása érdekében, az átmeneti időszakban a BKV tovább üzemeltetheti a vonalakat. Májustól tehát nem lesz változás a Budapest és kilenc agglomerációs település – Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Solymár, Szigetszentmiklós, Törökbálint – közötti buszközlekedésben – hangsúlyozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A Volánbusz Zrt. folyamatosan készül a járatok átvételére. A társaság járműbeszerzési tendere az érintett szervezetekkel egyeztetett műszaki és szakmai követelményekkel jelenleg is folyamatban van. A korszerű autóbuszok tervezett forgalomba állításának köszönhetően a szolgáltatási színvonal a menetrendi szerkezet és tarifák fenntartása mellett emelkedik majd – emelte ki a szaktárca.

A minisztérium a kilenc település közel 160 ezer lakójának folyamatos ellátása érdekében hozott a jogszabályi keretekhez illeszkedő döntést az autóbuszjáratok további sorsáról. A vonalak átvételével a kormányzat az elavult technológiával és műszaki körülmények között működő fővárosi közösségi közlekedés ésszerűsítéshez is hozzájárul – közölte a szaktárca.

Forrás: MTI  (gpe \ guz \ gkp)
.

(Ezt a cikket 281 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .