Biztonság Hírek Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködése

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodást írt alá. Az együttműködés célja az úthálózat és környezete polgárőrök által történő, fokozott figyelemmel kísérése, az észlelt rendellenességek jelzése és ezen tevékenység ösztönző elismerése.

Fotó: Magyar Közút

Az OPSZ a megyei szövetségein keresztül a polgárőr egyesületek közreműködésével a baleset-megelőzési és közlekedésbiztonsági tevékenységek támogatásában vesz részt. Az együttműködés sikeres megvalósítása érdekében az OPSZ a Megyei Polgárőr Szövetségek bevonásával kialakítja a két szervezet közti megyei szintű kapcsolatot. A gyakorlati megvalósítás során a polgárőr egyesületek bejelentik az útburkolat hibájából, felületi elváltozásából adódó, általuk észlelt, baleseti veszélyeket, a táblák, útműtárgyak és a közlekedés biztonságát szolgáló egyéb eszközök (pl. hófogóhálók, védművek) rongálását, hiányát. A Magyar KözútNonprofit Zrt. az együttműködés keretén belül a „KÖZÚT BIZTONSÁGÁÉRT” elismerő címet alapít, amelyet a legaktívabb polgárőröknek és polgárőr egyesületeknek adományoz.

Az együttműködési megállapodást az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi ülésén Dr. Túrós András az OPSZ elnöke valamint Mázsi Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója írta alá ünnepélyes keretek közt.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 389 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .