Tőkét emel és konszolidál az Orangeways

   „Új befektetők bevonásával, cégstruktúrájának egységesítésével és jelenleg még önálló vállalataink működésének optimalizálásával konszolidáljuk pénzügyi és gazdasági hátterünket” – jelentette be az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt. bejegyzését követően Kovács Miklós György, a társaság vezérigazgatója.
    A részvénytársaság 110 millió forintos alaptőkéjét egy londoni befektetőcsoport, a West Block Ltd. jegyzi. A vezérigazgató elmondta, hogy a távolsági buszközlekedéssel foglalkozó, évi 300 ezer utast szállító Orangeways a tőkebevonást és átszervezést követően kiterjeszti szolgáltatásainak hatósugarát a Közép-európai régióban és aktív résztvevőjévé kíván válni a magyarországi közösségi buszközlekedésre kiírt közbeszerzési pályázatoknak. A társaság fejlesztési terveit banki finanszírozás nélküli eszközbeszerzésekre, innovatív szolgáltatások bevezetésére és utasbarát szolgáltatási stratégiára építi.

   Kovács Miklós György kifejtette, hogy a jelenleg folyamatban lévő átvilágításokat követően „az Orangeways Magyarország Zrt., az Orangeways Dél-Alföld Kft. és az Orangeways City Kft. betagozódik a most bejegyzett holding társaságba. Az Orangeways társaságok cégértékelését követően további tőkeemelések várhatóak, amelyek eredményeként kialakulnak a végleges tulajdoni arányok. A holdingban a menedzsment jelentős részesedéssel lehet jelen”.


A magyar regionális multinacionális vállalattá fejlődő Orangeways Holding komoly lehetőséget lát új munkahelyek teremtésére, illetve a magyar munkaerő nemzetközi utazási szolgáltatások révén történő exportjára.

Forrás: OrangeWays.com
.

(Ezt a cikket 320 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?