Királyi őfelsége, az orániai herceg indította el az Euro 6-os tehergépkocsik sorozatgyártását – Legördült a gyártósorról az első új DAF XF

Királyi őfelsége, az orániai herceg indította el hivatalosan az új DAF XF sorozatgyártását április 3-án, szerdán. Az új tehergépkocsit annak jegyében fejlesztették ki, hogy megfeleljen az Európai Unióban hamarosan életbe lépő Euro 6 károsanyag-kibocsátási normának. A DAF körülbelül egymilliárd eurót fordított a teljesen új, Euro 6-os járműkínálatának kifejlesztésére, valamint a hollandiai Eindhovenben és a belgiumi Westerlóban működő gyárainak az új generációjú tehergépkocsikra való felkészítésére. 

Jobb oldalon királyi őfelsége, az orániai herceg, a bal oldalon pedig a DAF Trucks elnöke, Harrie Schippers.

Az Európai Unióban 2014. január 1-jén életbe lép az Euro 6 norma. A jelenlegi Euro 5 előírással összehasonlítva az új szabvány a nitrogén-oxidok (NOx) kibocsátásának 77 százalékos, míg a koromrészecskék kibocsátásának 66 százalékos csökkentését követeli meg. Elsősorban az új károsanyag-kibocsátási norma teljesítése érdekében fejlesztette ki a DAF a teljesen új járműkínálatát, amelynek típusai közül a hosszú távú fuvarozásra szánt új zászlóshajónak, az XF-nek most hivatalosan megkezdődött a sorozatgyártása. A jövő héten megnyíló birminghami haszonjármű-kiállításon a DAF az LF elosztó típus és a rendkívül sokoldalú CF új, Euro 6-os generációját is bemutatja.

„Rendkívüli megtiszteltetés számunkra, hogy királyi őfelsége indította el hivatalosan az új DAF XF sorozatgyártását.” – mondta Harrie Schippers, a DAF Trucks N.V. elnöke. „A piacvezető járműveink vadonatúj, Euro 6-os generációjának kifejlesztése és a gyáregységeink felkészítése erre az új generációra a legnagyobb szabású projekt vállalatunk történelmében, amely körülbelül egymilliárd eurót emésztett fel. Az orániai herceg látogatása egy csodálatos elismerés a DAF mind a nyolcezer alkalmazottja számára, Hollandiában és külföldön egyaránt. A látogatás pedig éppen egybeesik azzal, hogy Hub van Doorne pontosan 85 évvel ezelőtt fektette le jelenlegi vállalatunk alapjait.”

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 424 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?