A Volvo Trucks szervezésében elindult a teherautó-vezetők 2013-as fogyasztási versenye a közép-kelet európai régióban

Azért, hogy bebizonyítsuk, a megfelelő vezetési stílus jelentős megtakarításokat eredményez mind a környezet, mind a szállítmányozó cégek számára, és így hangsúlyozza a sofőr által elért üzemanyag-takarékosság fontosságát, a Volvo Trucks a közép-kelet európai piacon ebben az évben is folytatja a teherautó-vezetők fogyasztási versenyét. A verseny a közép-kelet európai régió országaiban 2013. március és szeptember között zajlik, a döntő pedig Horvátországban kerül megrendezésre, ahol kihirdetik a 2013-as teherautóvezetők-fogyasztási versenyének győztesét, aki megnyeri a vadonatúj Vovlo V40-es személyautót.

volvo-truck-minden-csepp-szamit
Minden Csepp Számít

A Volvo Trucks különös figyelmet fordít az üzemanyag-takerékosságra mind a környezet, mind az ügyfél szempontjából. Ezért cégünk folyamatosan fejleszt új termékeket és szolgáltatásokat, amelyek segítik az ügyfelek üzemanyag-megtakarítását.

Ám akárhogy is nézzük, önmagában nem számít, mennyire fejlett a jármű technológiája, mert a sofőr marad az a kulcsfontosságú tényező, amely hatással van az üzemanyag-takarékos fuvarozásra.

Annak érdekében, hogy hangsúlyozzuk, a teherautó-vezető kulcsfontosságú az üzemanyag-fogyasztásban és így a károsanyag-kibocsátásban is,  a Volvo Trucks közép-kelet európai régiója folytatja a teherautó-vezetők fogyasztási versenyét ebben az évben is.

A verseny, mely a múlt évben majdnem 1600 résztvevőt számlált, várja a 2013-as év versenyzőit – hivatásos teherautó-vezetőket, akik alig várják, hogy bebizonyítsák, milyen üzemanyag-takarékosan vezetnek.

A verseny szervezői ebben az évben a résztvevők számának  jelentős növekedését várják, mely felülmúlná a 2012-es igen magas számot is.

„Nagy lelkesedést tapasztaltunk a piacok résztvevőitől a múlt évi versenyen, amely azt sugallja, hogy nagy az érdeklődés az üzemanyag-hatékony vezetés iránt mind a sofőr, mind a tulajdonos részről”, mondta Andreas Wahlgren, a Volvo csoport közép-kelet európai marketing és kommunikációs igazgatója, és a verseny projektvezetője.

„Az üzemanyag-takarékos vezetés csökkenti a károsanyag-kibocsátást, és üzemanyag-megtakarítást eredményez”, folytatta.

2013-ban márciustól szeptemberig zajlanak a helyi elődöntők a résztvevő országokban a közép-kelet európai régióban, beleértve Magyarországot is. A helyi elődöntőket az országos döntők követik, melyek győztesei a nemzeti döntő mezőnyét alkotják.

Októberben minden ország győztese találkozik a Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének 2013-as döntőjében, amely ebben az évben a horvátországi Opatijában kerül megrendezésre. A grobniki tesztpályán tesztelhetik tudásukat egymással szemben, hogy kiderüljön, ki a 2013-as év Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének győztese a közép-kelet európai régióban, aki ezzel elnyeri a fődíjat: egy vadonatúj Volvo V40-es személygépkocsit.

A cégek tulajdonosai, akik a sofőrök által képviseltetik magukat, szintén díjazásban részesülnek: a horvátországi döntő első három helyezettjének cégvezetője kap jutalmat.

Mind a helyi kvalifikációs versenyeken, mind a régiós döntőben a versenyzők a teljesen új Volvo FH-t használják – azt a teherautót, amely a nagyhaszongépjárműves iparágban új sztenderdeket állított fel az üzemanyag-hatékonyság, a kezekhetőség és a biztonség terén.

csokkentse-a-fogyasztast-nyerjen-volvot

Még több információ található a magyarországi versenyről (beleértve a szabályokat, a részletes programot, az időbeosztást és a jelentkezés feltételeit) a www.volvotrucks.hu oldalon.

Résztvevő országok:

Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátorság, Észtország, Magyarország, Koszovó, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldávia, Montenegro, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Teherautó-vezetők fogyasztási versenye a Volvo Trucks szervezésében – Tények

A teherautó-vezetők globális fogyasztási versenye – a verseny, ahol hivatásos sofőrök  a lehető legüzemanyagtakarékosabb módon versenyeznek egymással – 2011-ben indult a Volvo Trucks szervezésében, főként azért, hogy felhívjuk a figyelmet a teherautó-vezetők üzemanyag-takarékos vezetésének fontosságára. Az esemény rendkívül sikeresnek bizonyult, és komoly érdeklődést generált, főképp a közép-kelet európai régióban, ahol  elhatározták, hogy évről évre folytatják a versenysorozatot.

Egy lengyel sofőr, Pawel Ozimek az EPO-Trans Logistic-tól nyerte a tavalyi versenyt, miután bebizonyította verhetetlen képességeit az utolsó fordulóban.Tökéletes egyensúlyt tartott a sebességben, az időben és az üzemanyag-fogyasztásban, így 22,2 liter/100 km-es eredményt ért el.

A Volvo Trucks közép-kelet európai, 2013-as teherautó-vezetői fogyasztási versenye párhuzamosan fut a régiós FH-kampánnyal, amelynek keretében egy különleges, Minden Csepp Számít (limitált szériás) járművet ajánlunk. A csomag tartalmazza a legfrissebb üzemanyag-takarékos megoldásokat és szolgáltatásokat, amelyek segítik az ügyfeleket versenyképességük megtartásában és költségeik ellenőrzésében.

Mindkét esemény a Minden Csepp Számít kommunikációs kampány része, amelyet a Volvo Trucks indított azzal a céllal, hogy bebizonyítsa: jelentős megtakarítások érhetők el üzemanyag-fogyasztásban viszonylag egyszerű lépésekkel.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 646 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?