Az ország legfontosabb tranzitútjának számító M0-s autópálya déli szektorában újabb lehajtólezárás lesz péntek estétől hétfőig – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

m0-51Az M0-s autóútnak az 51-es út és az M5-ös autópálya közötti szakaszán az 51-es úti csomópont építése olyan fázisba érkezett, amely szükségessé teszi az M0-s autóút jobb oldali pályájának – az M5-ös autópálya felé tartó oldal – lezárását. A lezárás április 5-én, pénteken az esti órákban kezdődik. A lezárás ideje alatt az 51-es útról nem lehet majd felhajtani az M0-sra.

Április 7-től, vasárnaptól a bal pálya – az M1-es autópálya felé tartó oldal – lezárása is szükségessé válik, vagyis az M1-es autópálya felől érkezők az M0-s autóútról nem tudnak lehajtani az 51-es úti csomópontban Dunaharaszti felé. Így az autósok csak az 5-ös út fel- és lehajtóját tudják majd használni.

A kivitelező április 8-án hétfőn mindkét lezárást megszünteti, de a forgalmi rend megváltozik: az M0-s jobb pályájának – az M5-ös felé tartó oldal – forgalma már az új, 243. jelű hídon halad majd át.

Forrás: MTI  (ghg \ gtr \ ppd)
.

(Ezt a cikket 255 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?