2013-ban közel 29 kilométernyi Fejér megyei mellékút újul meg csaknem 4,3 milliárd forintból

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel európai uniós forrásból a Fejér megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében összesen 4,3 milliárd forintos támogatásból 29,1 kilométernyi erősen leromlott állapotú mellékutat újít fel 2013-ban a közútkezelő.

2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból Az országos programon belül Fejér megyében idén 4,3 milliárd forint értékben 29,1 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

Fejér megyében, az egyes útszakaszoknál a teljes körű felújítások általánosan tartalmazzák a burkolat megerősítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is. Emellett Iszkaszentgyörgyön a 8202 és a 8203 jelű összekötő utak találkozásánál körforgalmú csomópont megépítésére is sor kerül.

A program keretein belül 2013 év végéig megújul az Adony-Kálóz összekötő út 11,5, a Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő út 8,7, valamint a Mór-Kocs összekötő út 8,9 kilométeres szakasza.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is mérhető rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében felújított útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárásokat követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind a társaság, mind a Regionális Fejlesztési Ügynökségek által.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 269 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?