Hírek Márkahírek Scania

Egyre több Scania a Spar flottájában

Nemrég ünnepélyes keretek között tíz új szerelvényt vett át a Spar Magyarország Kft. a Scania Hungária Kft. biatorbágyi központjában, így már 67 Scania tehergépkocsit számlál az egyik legnagyobb magyarországi élelmiszer-üzletlánc flottája. Többek között a kedvező üzemeltetési tapasztalatoknak köszönhetően a cég idén további tehergépkocsik beszerzését tervezi.

scania-spar

Hazánkban mintegy négyszáz üzletet működtet az 1990-ben alapított Spar Magyarország Kft., amely először 1999-ben lépett kapcsolatba a Scaniával. Ezt követően 2000 és 2012 között a legutóbbi átadással együtt összesen 67 griffes tehergépkocsit állított üzembe, amelyek közül csupán négy nyerges vontató, a többi mind dobozos teherautó pótkocsival. A most átadott járművek Schwarzmüller hűtőfelépítménnyel, Frigoblock hűtőrendszerrel és BAR kéttonnás emelőhátfallal rendelkeznek.

Eleinte 114 L 340 4×2 modelleket vásárolt a Spar, majd 2005-től már P 340 6×2*4 típusú gépkocsikat, 2007-től pedig P 380 6×2-eseket. A legfrissebb beszerzéssel az üzletlánc jelenlegi belföldi fuvarfeladataihoz leginkább illően tíz G 400 Euro 5 SCR 6×2*4 modell került a flottába. A G-szériás fülke nagyobb teret és kényelmet nyújt a gépkocsivezetőknek, a 400 lóerős motor hatékonyabb üzemelést biztosít.

„Az elmúlt több mint 12 év során igen kedvező tapasztalatokat szereztünk a Scania tehergépkocsikkal. Mivel járműveink éves futásteljesítménye átlagosan 180-200 ezer kilométer, a legidősebb gépkocsik már 2,2 millió kilométert tettek meg, megbízhatóan és gazdaságosan. Gépkocsivezetőink szintén elégedettek a Scaniákkal, valamint a szervizhálózat kiszolgálása is kiváló.” – mondta Balázs Attila, a Spar Magyarország Kft. saját flottájának csoportvezetője.

Scania-Spar-2

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Spar Magyarország Kft. a mostani beszerzés alkalmával a javítási és karbantartási szerződés mellett a gyári hátterű Scania Finance finanszírozást is igénybe vette, amelyet teljes egészében az ügyfél igényeire szabtunk. Az idősebb járműveket pedig a kedvezményes Scania Classic szervizszerződéssel üzemelteti tovább. Mindemellett a Scania Járművezető-képzés keretében Pillár Gyula szakoktatónk már a cég 21 gépkocsivezetőjét részesítette továbbképzésben.” – nyilatkozta Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Spar a közeljövőben törekszik a szállítási feladatainak minél nagyobb részét saját flottával megoldani, valamint a hamarosan bevezetendő új hazai útdíjrendszerben a tisztább üzemű, korszerűbb járművek várhatóan előnyt élveznek majd, ezért idén és jövőre további beszerzések várhatóak.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 573 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .