Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Még tart a kamionstop Veszprém megyében a 83-as és 82-es főúton

Továbbra is életben van a kamionstop Veszprém megyében a 83-as és 82-es főúton – tájékoztatta az MTI-t a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden.

Kamionosok beszélgetnek az M70-es autóúton Csörnyeföld közelében, mert a szlovén határt Pincénél lezárták a havazás miatt 2013. január 14-én. A térségben több mint 30 centiméter hó hullott. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – MTI Fotó: Varga György

Révész András közlése szerint hétfő 14 órától kedden reggel hat óráig 23-szor kértek segítséget a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletén a hóhelyzet miatrt, az esetek többségében műszaki mentéseket végeztek, árokba csúszott autóknál, tehergépjárműveknél, elakadt kamionoknál segédkeztek a tűzoltók.

Az igazgatóság ügyeletese, Sztanke Zoltán elmondta: kora reggel egy busz csúszott árokba Takácsi közelében, de utasokat nem szállított. Hozzátette, hogy kedden reggel már nem kérték a tűzoltók segítségét elakadt autósok.

Az igazgatóság ugyanakkor továbbra is azt kéri, hogy aki teheti, ne induljon útnak.

Veszprém megyében jelenleg is 1-es fokozatú, citromsárga riasztás van érvényben. A közútkezelő tájékoztatása szerint hó által elzárt út nincs a megyében, de az utak jégbordásak, hókásásak lehetnek, ezért fokozott figyelemmel kell közlekedni.

Az áramszolgáltató közlése szerint a megyében áramkimaradás nincs.

Forrás: MTI  (bnb \ gtr \ bhi)
.

(Ezt a cikket 421 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .