Kedd délutánra mindenhol feloldották a korábban elrendelt megyei szintű kamionstopot, de az országban nem mindenütt közlekedhetnek még a nagy tehergépjárművek – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI megkeresésére.

Kamion halad a hófúvásban a 74-es főúton a Zala megyei Magyarszentmiklós határában 2013. január 18-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki a Dunántúl öt megyéjének 26 kistérségére hófúvás miatt, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak az érintett térségben. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – MTI Fotó: Varga György

Pécsi Norbert Sándor azt mondta: az időjárás függvényében a helyzet folyamatosan változik, de jelenleg már csak néhány főútvonalon és alsóbb rendű útszakaszon vannak korlátozások.

A közútkezelő tájékoztatása szerint a 7,5 tonna megengedett össztömegűnél nagyobb tehergépjárművek továbbra sem közlekedhetnek az M1-es autópálya és a 85-ös út, az M1-es és a 86-os út, valamint az M1-es és a 81-es út csomópontjánál déli irányban. Ezen felül a 13-as úton, a 75-ös úton Bak és Pölöske között, valamint a 81-es út Komárom-Esztergom megyei szakaszán nem közlekedhetnek a kamionok.

Forrás: MTI  (bkdi \ btz \ ppd)
.

(Ezt a cikket 282 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?