Havazás – Csúsznak az utak, pihenőkben vesztegel a kamionok egy része Pest megyében

Elsőfokú riasztás van érvényben Pest megyén belül a nagykátai és a ceglédi kistérségekben, illetve Aszód, Gödöllő, Monor, Gyál és Dabas környékén a télies útviszonyok miatt. Számos árokba csúszott autót mentettek ki a tűzoltók, a kamionokat fokozatosan engedik ki a pihenőből – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője kedd délután az MTI-t.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor
Illusztráció – ORFK felvétele H.Szabó Sándor

Spitz Alexandra elmondta, hogy az elmúlt órákban 22 műszaki mentéssel kapcsolatos riasztás érkezett a megyei műveletirányítási központba, jellemzően hóban elakadt, árokba csúszott autók utasait kellett menteniük a tűzoltóknak, de személyi sérüléssel járó baleset eddig nem volt.

A szóvivő közlése szerint a monori, a dabasi, a ceglédi és a nagykátai tűzoltókra hárult a legtöbb munka, mert ezeken a területeken a legrosszabbak az útviszonyok. A közútkezelő több mint negyven munkagéppel végez síkosságmentesítést a régióban.

A Pest megyében közlekedő kamionokat korábban parkolókba terelték, így 447 nehézgépjármű vesztegelt különböző pihenőhelyeken. Az M3-as autópályáról a babati, a kisbagi és a galgai pihenőkbe, míg az M5-ös autópálya mentén az inárcsi és az újhartyáni nagy parkolókba kellett letérniük. Az M0-s autópálya 18-19-es kilométerszelvényénél (Szigetszentmiklósnál), valamint az Anna-hegyi pihenőben, az M1-M7-es kivezető szakaszán a budaörsi Tesco és Auchan melletti parkolóban, az M6-os autópálya környékén a százhalombattai ipari parknál, míg Érden a Tesco parkolójában várhatták, illetve várhatják a kamionosok az útviszonyok javulását.

Forrás: MTI  (htm \ btz \ blz)
.

(Ezt a cikket 376 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?