Bemutatók Hírek Járműtechnika Márkahírek Újdonságok Volvo

Az új Volvo FM –jobb vezethetőség és kiemelt figyelem a fuvarozók hatékonyságára és költségeire

Az új Volvo FM teljesen új szintre emeli a kormányzást és kezelhetőséget – továbbá a hatékonyságot is új dimenzióba helyezi át. A továbbfejlesztett menetjellemzők közé tartozik az áttörést jelentő Volvo Dynamic Steering, valamint az alváz számos fejlesztése. A teherautó emellett olyan új technológiát és szolgáltatásokat nyújt, amelyek a fuvarvállalatok szállítási hatékonyságát és üzemeltetési költségeit célozzák meg.

25_Volvo_FM

„Kiemelkedő menetjellemzőket biztosítunk a járművezető számára, ugyanakkor a fuvarozó is élvezheti a maximális üzemidő és a minimális üzemanyagköltségek előnyeit” – mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

A Volvo Dynamic Steering, a továbbfejlesztett első és hátsó felfüggesztés, valamint az új motorfelfüggesztések olyan fejlesztések, amelyek kivételes viselkedést biztosítanak az új Volvo FM modellek számára az úton. A Volvo Trucks alvázszakértői a tömeg optimalizálására is kiemelt figyelmet fordítottak.

„A Volvo FM valamennyi verziójának jelentősen csökkent a tömege, ami vonzóbbá teszi a típust az olyan tömegérzékeny alkalmazásokban, mint a tartályos és az ömlesztett áruk szállítása, amelyeknél az ügyfelek egy könnyű, kiszámíthatóan és biztonságosan viselkedő teherautót keresnek” – magyarázza Claes Nilsson.

Az új Volvo FM gyártása az európai ügyfelek számára 2013. szeptemberében veszi kezdetét. Tekintsék meg az új Volvo FM-ről szóló filmet:

Egyedülálló kormányzási rendszer

A Volvo Dynamic Steering a hidraulikus kormányrásegítést kombinálja egy elektronikusan vezérelt elektromos motorral, amelyet a kormányműre szerelnek fel. Ez számos előnyt biztosít a járművezető számára:

  • A járművezető kis sebesség mellett kényelmesen hátradőlhet, és anélkül kormányozhat, hogy meg kellene erőltetnie vállainak vagy karjainak izmait. A Volvo Dynamic Steering biztosítja, hogy a kormánykerék tolatáskor automatikusan középállásba álljon.
  • A rendszer automatikusan kompenzál erősen dőlő úton és oldalszélben, így a járművezetőnek nem kell folyamatosan erőt kifejtve ellenkormányoznia az egyenes haladáshoz.
  • Az iránytartási stabilitás nyugodt vezetési élményt és teljes irányítást biztosít minden sebességtartományban.
  • Az útfelület egyenetlenségeiből, mint például a repedésekből vagy a lyukakból eredő zavaró hatásokat minimálisra csökkenti a rendszer.

12_Volvo_FM

Három kormányzott tengely

További új termékjellemző a három kormányzott tengely, egy elöl, kettő pedig hátul a tridem 8×2-es, illetve kettő elöl és egy hátul a két első tengelyes 8×2-es változatok esetében.

„Ez számottevően szűkebb fordulókört biztosít anélkül, hogy a teherautó gumiabroncsai az útfelületbe marnának, így tökéletes a szűk helyeken, például vidéki tanyákon történő árufelvételhez” – mondja Peter Frleta, a Volvo Trucks alvázszakértője.

Az elismert A-Ride felfüggesztési rendszer immár tárcsafékekkel és dobfékekkel kombinálva egyaránt rendelhető.

Az I-See üzemanyagot takarít meg

A Volvo Trucks olyan új technológiát és új szolgáltatásokat is bemutat, amelyek az ügyfelek szállítási költségeinek csökkentését segítik elő. Az I-See technológia, az I-Shift sebességváltó kiegészítéseként továbbfejlesztett változatban rendelhető a Volvo FM-hez.

Az I-See-t elsősorban a távolsági alkalmazásokra fejlesztették ki, és akár öt százalékkal is csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. A rendszer elektronikusan rögzíti a teherautó által megtett út domborzatára vonatkozó információkat.

„A kibővített változatban előre letölthetők más járművektől származó információk is. Ez azt jelenti, hogy az I-See már akkor is teljes segítséget nyújthat, ha a járművezető első alkalommal jár az adott úton” – mondja Anders Eriksson, az I-See fejlesztési vezetője.

Az útról rögzített vagy letöltött adatok felhasználásával, amikor a teherautó legközelebb ugyanazon az útvonalon halad, automatikusan optimalizálásra kerül a fokozatváltás, a sebesség és a kiegészítő fékek használata.

Az I-See működése
Az I-See működése

Üzemanyag-megtakarító szolgáltatások

A Volvo-sofőrök számára rendelkezésre álló további üzemanyag-megtakarító termékjellemzők és szolgáltatások a Dynafleet Üzemanyag & Környezetvédelem, a Fuel Advice és a Gazdaságos vezetés járművezető-tréning.

„Az egész a vezetési stílusról szól, hogy miként tervezi meg a vezetését. A tapasztalattól függetlenül mindig van hová fejlődni a szállítási vállalat jövedelmezőségének fokozása érdekében” – magyarázza Jarkko Aine, a járművezető-továbbképzés és a Fuel Advice felelőse.

Maximális üzemidő

A világszínvonalú minőség a Volvo egyik védjegye – az új Volvo FM pedig szisztematikus tesztelési és ellenőrzési programon esett át, amelyek a teherautó valós munkakörülményeit tükrözték.

Az első osztályú termékminőség és az egyes fő alkotórészek kopásának és állapotának nyomon követését lehetővé tévő telematikai megoldás azt jelenti, hogy a Volvo Trucks maximális üzemidőt garantáló Arany szervizszerződést kínálhat a teherautó-tulajdonosoknak.

„A szerviz a számítógépen keresztül ellenőrizheti a különféle alkotóelemek tényleges elhasználódását. Ennek eredményeként a szerviz már jó előre kapcsolatba léphet a fuvarvállalattal, hogy a legmegfelelőbb időpontra időzítsék a szervizelést” – magyarázza Christian Gustavsson, a Volvo Trucks szolgáltatási igazgatója.

35_Volvo_FM

Euro 6-os motorok teljes kínálata

Az új Volvo FM 11 és 13 literes motorok teljes kínálatával mutatkozik be. Valamennyi változat teljesíti a 2014 elején hatályba lépő Euro 6 követelményeit. A D13 420-500 lóerővel rendelhető, míg a D11 motorok teljesítménye 330-450 lóerő közötti.

„Továbbfejlesztettük szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerünket. Az új Euro 6-os motorok kiemelkedő teljesítményt és egyben magas szintű üzemanyag-hatékonyságot kínálnak” – mondja Astrid Drewsen, a Volvo Trucks motorokért felelős termékmenedzsere.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 411 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .