Több mint negyven autó ütközött egymásnak az M7-es autópálya zalai szakaszán. A Letenye irányába tartó járműforgalmat Balatonkeresztúrnál leterelik az autópályáról.

Összetört autók az M7-es autópályán, Nagykanizsa közelében. A sztráda zalai szakaszán több mint 40 autó ütközött egymásnak. Az első információk szerint ketten sérültek meg. MTI Fotó: Varga György
Összetört autók az M7-es autópályán, Nagykanizsa közelében. A sztráda zalai szakaszán több mint 40 autó ütközött egymásnak. Az első információk szerint ketten sérültek meg.
MTI Fotó: Varga György

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke korábbi közlését kiegészítve az MTI-nek elmondta: az első jelzés után további autók ütköztek össze a 203-as és a 206-os kilométerszelvény között. Már 41 járművet számoltak össze, az autópálya érintett szakaszán mindenütt összetört kocsik vesztegelnek.

Az első információk szerint ketten megsérültek, azt a sajtófőnök egyelőre nem tudta megmondani, hogy lehetnek-e további sérültek. Hozzátette, hogy a sorozatbalesetben először tizenegy jármű ütközött össze, majd további harminc gépkocsi csapódott egymásnak.

Az M7-esen és az M70-esen Zalában több más helyszínen is keresztbe fordult, kisodródott vagy összeütközött járművek nehezítik a közlekedést, ezeknél is folyik a helyszínelés és a műszaki mentés.

Összetört autók az M7-es autópályán, Nagykanizsa közelében. A sztráda zalai szakaszán több mint 40 autó ütközött egymásnak. Az első információk szerint ketten sérültek meg. MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Az MTI a tömegbaleset helyszínéről úgy értesült, hogy a sztrádán a viharos szél és a hóesés miatt gyakorlatilag nem lehet látni semmit, a járművezetők valószínűleg nem is észlelték, hogy előttük karambol történt. Az úton teherautók, kamionok, furgonok és személyautók állnak összetörve, köztük számos külföldi rendszámú.

A sorozatütközés Nagykanizsa határában, a keleti, szabadhegyi lehajtónál történt.

Forrás: MTI  (blb \ bsf \ bcl \ ppd)
.

(Ezt a cikket 464 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!