Közútkezelő: több helyen is hóátfúvások nehezíthetik majd a közlekedést

A csütörtöktől várható havazás és a viharos erejű széllökések miatt hóátfúvások nehezíthetik a közlekedést – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Kifejtették, a meteorológiai előrejelzések szerint csütörtökön a nyugat-dunántúli megyékben a várható havazás mellett viharos, orkánerejű széllökésekre lehet számítani. Ezért ezekben a térségekben több helyen is hóátfúvások nehezíthetik majd a közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teljes gépparkjával dolgozik majd, hogy megszüntesse az esetleges hóakadályokat. Ezzel együtt a közlekedőket arra kérik, amennyiben a hófúvásokban érintett területeken autóznának, utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a www.kozut.hu oldalon, a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható. Ennek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Csütörtök éjfélig többnyire 5-10 centiméteres hóréteg alakulhat ki.

Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén az óránkénti 100 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is lehetnek – írta a meteorológiai szolgálat, megjegyezve: a viharos szél elsősorban az ország középső részén okoz hófúvást.

Forrás: MTI  (bkdi \ bki \ kho)
.

(Ezt a cikket 237 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?