Egy johannesburgi iskola rekordnagyságú adományban részesült a Volvo Trucks eBay-es árverése után

Minden idők legnagyobb adományát kapta a Volvo Trucks és a Ducournau Transports vállalatoktól a Star For Life nevű non-profit szervezet HIV-megelőzési programjában részt vevő egyik iskola. A 150 ezer eurós adomány nem más, mint az első új Volvo FH eBay-en lebonyolított jótékonysági árverezéséből befolyt teljes összeg. A pénz az elkövetkező hat év során a Star For Life oktatási programját támogatja majd a dél-afrikai Johannesburg városában működő Mpontsheng középiskolában.

A csekk átadása a Star For Life szervezetnek a Volvo Trucks-tól és a Ducournau Transport-tól.
A csekk átadása a Star For Life szervezetnek a Volvo Trucks-tól és a Ducournau Transport-tól.

Zene, énekkórus és a fehér tetősátrat kis híján leszakító ezer lelkes diák ujjongása kísérte a csekk átadását a Star For Life szervezetnek a Johannesburg melletti Katlehong településen működő iskolában.

„Végtelenül megilletődött és boldog vagyok. Határozott meggyőződésem, hogy a Star For Life hozzájárulása megváltoztatja majd iskolánk helyzetét.” – mondta Green Ngogodo, Mpontsheng elöljárója.

A Star For Life egy non-profit szervezet, amelynek célja ösztönözni a fiatalokat, hogy higgyenek az álmaikban és a jövőjükben. Munkájukkal segítenek megelőzni a HIV/AIDS terjedését és a tizenéves kori terhességeket a fiatal diákok körében. A HIV/AIDS terjedése súlyos probléma Dél-Afrikában, a felnőtt lakosság közel 25 százaléka fertőzött.

A Volvo Trucks 2008 óta támogatja a Star For Life szervezetet, amelynek programjában ma már tizenhét középiskola vesz részt. Az új Volvo FH 2012. szeptemberi bevezetése előtt a Volvo Trucks úgy határozott, hogy a legelső sorozatgyártású példányt árverésre bocsátja az eBay-en.

A győztes licit teljes összegét pedig a Star For Life programjában részt vevő egyik iskolának adományozzák.

A Star For Life egyik törekvése, hogy a fiatalokat arra biztassa hogy higgyenek magukban és a jövőjükben.
A Star For Life egyik törekvése, hogy a fiatalokat arra biztassa hogy higgyenek magukban és a jövőjükben.

„Nagyon örülök, hogy segíthetek ezeknek a gyermekeknek. Nekünk, akik megtehetjük, kötelességünk segíteni a kevésbé szerencséseket. Remélem, hogy a pénzösszeg nagy hasznára válik majd az iskolának.” – mondta Jean-Pierre Ducournau, a Ducournau Transports fuvarozóvállalat alapítója és tulajdonosa, aki megnyerte az eBay-en lebonyolított árverezést.

A pénzből a Star For Life oktatásokat és tanácsadásokat tart majd, ösztöndíjakat hoz létre a diákoknak, valamint finanszírozza egy új könyvtár felépítését, ami sok dél-afrikai iskolából hiányzik.

„A Star For Life program jelentős eredményeket ért már el. A diákok jobb jegyeket szereznek, csökkent a hiányzások száma, mérséklődött a teherbeesés a tizenévesek körében, valamint kisebb a HIV-fertőzöttek aránya.” – mondta Anders Lindblad, a Star For Life igazgatótanácsának elnöke. „Remélem, hogy Mpontshengben is ugyanolyan jó eredményeket érünk majd el, mint a többi iskolában, ahol a Volvo Trucks támogatja a Star For Life tevékenységét.”

Volvo Trucks számára ez egy lehetőség, hogy kézzelfogható intézkedéseket támogasson a dél-afrikai fiatalok egyik legnagyobb egészségügyi veszélyforrása ellen folytatott harcban.” – mondta Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke. „Nem kellett sokat gondolkoznunk azon, hogy az első Volvo FH eBay-es árverezéséből befolyó összeget a Star For Life szervezetnek adományozzuk.”

Az adományt ünnepélyes keretek között március 5-én adták át a Mpontsheng középiskolában, Johannesburgban.

Tekintse meg a filmet az eseményről:

A Star for Life szervezetről
A Star For Life egy non-profit szervezet, amelyet Dan Olsson svéd vállalkozó és emberbarát alapított. Amióta 2005-ben megkezdte működését, Dél-Afrika és Namíbia mintegy száz iskolájából százezer diák vett részt a Star For Life programjában. A szervezet megelőző tevékenységet folytat a HIV/AIDS ellen. A Volvo Trucks és a Star For Life együttműködése 2008-ban kezdődött, és a teherautó-gyártó ma már 17 középiskolát támogat szerte Dél-Afrikában. A Volvo Trucks még jobban kiterjesztette részvételét a programban a Skills For Life projekt révén, amelynek keretében a Star For Life diákjai gyakornoki munkára jelentkezhetnek a Volvo Trucksnál.

Jean-Pierre Ducournau adományozóról
Életkor: 64 év
Család: házas, feleségének neve Thérèse, és két fiú édesapja.
Foglalkozás: az SA Ducournau Jean-Pierre et fils vállalatcsoport ügyvezető igazgatója, amelyet két fiával együtt irányít. Thierry a Ducournau Transports, míg Frédéric a Ducournau Logistique ügyvezető igazgatója.

Az eBay jótékonysági árveréséről
A legelső sorozatgyártású Volvo FH teherautót 2012 szeptemberében az eBay-en lebonyolított jótékonysági árverés keretében értékesítették. Az árverésen egész Európából 35 licitáló vett részt. A 150 ezer eurós nyertes licitet Jean-Pierre Ducournau kínálta fel. Az árverésből befolyt teljes összeget a Star For Life szervezetnek adományozták, amelynek egyedülálló oktatási programja a dél-afrikai fiatalok körében a HIV terjedésének megállítását célozza.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 267 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?