Húsz százalékkal növelte exportját a UPS csomagküldő szolgálat Magyarországról

Mintegy húsz százalékkal növelte exportját az amerikai UPS csomagküldő szolgálat Magyarországról 2012-ben az előző évhez képest, ez jelentősen meghaladja az európai régió csaknem 5 százalékos fejlődését – mondta pénteken Carsten Helssen, a UPS európai régiójának PR igazgatója az MTI-nek.

Forrás: Wikipédia

A hollandiai Roermondban található egészségügyi logisztikai központot és a Kölnben lévő európai központot bemutató sajtóbejáráson az MTI kérdésére válaszolva az igazgató azt mondta, a cég 2012-ben növelni tudta bevételeit, ennek mértéke az előző évben világszinten 54,1 milliárd dollár volt, és 807 millió dolláros nyereséggel zárták az évet. Mivel az unió januárban megtiltotta a versenytárs TNT felvásárlását, a UPS most kisebb társaságok akvizíciójával, valamint az egészségügyi termékek szállítmányozásával növelné piaci részesedését.

Daniel Gagnon, a UPS egészségügyi logisztikai üzletágának vezetője azt mondta, világszinten olyan trend alakult ki, amely szerint a gyártók csak a gyártásra összpontosítanak, a logisztikai feladatokat pedig kiszervezik. Ez a nagy gyógyszergyártókra is érvényes. Hozzátette: a UPS-nek ki kell használnia ezt a helyzetet: a futárcég olyan komplex szolgáltatásokat tud ajánlani, amelyek a rendelés felvételétől kezdve a raktározáson át a kiszállításig minden folyamatot kezelni tudnak.

A feladat ellátásában jelentős szerepe van a Roermondban lévő 22 ezer négyzetméteres központnak, ahol az ellenőrzéshez kötött és a speciális tárolási környezetet kívánó egészségügyi termékeket is képesek tárolni.

A UPS a világ legnagyobb csomagszállító cége, naponta 16,3 millió, évente mintegy 4,1 milliárd csomagot szállít, és a világ 60 országában szolgáltat. Európában 43 ezer alkalmazottja van, járműflottája mintegy 8,700 darabot számlál. A UPS európai központja a kölni repülőtér területén található, ahol 2013-ig 200 millió dolláros beruházással jelentős kapacitásbővítést hajtanak végre: óránként 110 ezer csomagról 190 ezer csomagra emelik a szortírozó kapacitást. Amerikán kívül ez a legnagyobb mértékű fejlesztés, amelyet a UPS végrehajt.

Forrás: MTI  (btiv \ kpt)
.

(Ezt a cikket 325 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?