Európa legjobb ifjú tehergépkocsi-vezetője átvette nyereményét

Az ír Gabriel Warde, a 2012-es Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető verseny (YETD 2012) győztese átvette nyereményét, egy új Scania nyerges vontatót.

Scania-yetd-gyoztes-2012

A nyeremény ünnepélyes átadási ceremóniáján az ír közlekedési, turisztikai és sport-miniszter, Leo Varadkar is részt vett. „Gratulálunk Gabriel-nek, hogy a 24 európai ország 17.000 indulója közül az első helyen végzett.” – mondta a miniszter, Leo Varadkar. „A közúti biztonság és üzemanyag-hatékonyság kiemelt jelentőséggel bír a fuvarozók számára. Gabriel a győzelmével bebizonyította, hogy az ír tehergépjármű-üzemeltetők és tehergépkocsi-vezetők is képesek a legmagasabb követelményeknek megfelelni.”

Szintén jelen volt a Scania írországi képviseletének ügyvezető igazgatója, Joe Crann, aki a közvetkező szavakkal kommentálta az átadást: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az ír versenyző nyerte meg a versenyt. Amikor elkísértük Gabrielt Svédországba, meg voltunk róla győződve, hogy ő a legjobb sofőr. Megfontoltan vágott neki a feladatoknak és erőfeszítése végül meghozta a sikert.”

scania-europa legjobb-ifju tehergepkocsi-vezetoje-2012

Gabriel Warde hazavitte az autóját Loughrea-ba, amelyet háza hátsó udvarában parkolt le. „Bámulatos látvány, olyan mint egy kiállítási darab.” – mondta. Már a teljes családját, feleségét és mind a négy gyermekét elvitte egy próbaútra a fehér Scania R500-zal.

Jelenleg azon gondolkodik, mi lenne a vontató számára a legjobb felhasználási terület, Gabriel ugyanis folytatja munkáját korábbi cégénél, a tejszállítással foglalkozó Cummer Transport-nál. „Nagyon szeretem a munkámat és boldog vagyok, hogy ezekben a nehéz időkben is van állandó munkám. Majd meglátjuk mi lesz az autó feladata.”

19/10/2012 Scania Young Truck Driver Gabriel Warde. Photo Brian Farrell

Mindenesetre az ír sofőr elmúlt hat hónapja izgalmasan telt. Miután 2012 szeptemberében megnyerte a YETD versenyt, meghívást kapott Brüsszelbe, ahol az EU közlekedési biztosa, Siim Kallas hivatalosan átadta neki a díjat. „Örök életre szóló élményt jelentett ennyit utazni és ilyen sok figyelmet kapni.” – tette hozzá Gabriel Warde.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 416 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?