A GLS újabb ISO-tanúsítványokat szerzett a környezetirányítási rendszer és minőségirányítás terén

Fenntartható és megbízható csomaglogisztikai szolgáltatás egész Európában: nyolc újabb GLS vállalat kapta meg környezetirányítási rendszerére az ISO 14001 tanúsítványt, a vállalatcsoport két további tagja pedig most első ízben szerzett ISO 9001 tanúsítványt minőségirányítási rendszerére.

Mostanra a GLS vállalatok többségének környezetirányítási rendszere igazoltan megfelel az ISO 14001 szabványnak. Az év elején nyolc további vállalat csatlakozott ahhoz az öthöz, mely már 2011-ben megszerezte a tanúsítást. A világ számos országában jelen lévő DEKRA tanúsító cég igazolta, hogy valamennyien hatékonyan és eredményesen működtetik környezetirányítási rendszerüket.

„Az ISO a legfontosabb szabvány a vállalkozások környezettudatos tevékenységének vonatkozásában” – mondta Rico Back, GLS CEO. „A tanúsítással elkötelezzük magunkat a természeti erőforrások felhasználásának és a káros anyagok kibocsátásának csökkentését célzó eljárásaink, módszereink folyamatos tökéletesítése iránt. Mindez segít a Think-Green elnevezésű fenntarthatósági programunk céljainak megvalósításában.”

A GLS Cégcsoporton belül minden környezetvédelmi tevékenység a Think-Green égisze alatt zajlik. A GLS környezetvédelmi szempontok figyelembevételével építi fel új létesítményeit, optimális szállítástervezésre törekszik, és környezettudatosságra ösztönzi dolgozóit a munkahelyen. Rendszeresen felméri környezetvédelmi politikájának hatékonyságát is. A Think-Green felelősök jól bevált eljárások bevezetését szorgalmazzák a vállalatnál, valamint azt, hogy az alkalmazottak fenntartható megoldásokban gondolkozzanak és ennek megfelelően is cselekedjenek.

Színvonalas szolgáltatás egész Európában

A GLS rendszeresen felméri és fejleszti szolgáltatásai minőségét is. A környezetirányítási rendszerhez hasonlóan ez is annak az egységes irányítási rendszernek a része, amelyet a GLS Cégcsoport minden európai vállalata alkalmaz. A DEKRA rendszeresen felülvizsgálja ennek hatékonyságát. Mostanra majdnem az összes GLS vállalat minőségirányítási rendszere megfelel az ISO 9001 szabványnak. A DEKRA nemrég a GLS Spainnél és a GLS B.V.-nél (a holdingvállalatnál) is elvégezte az első tanúsítást, melyek így csatlakoztak az elmúlt években hivatalos tanúsítványt szerzett további tizenöt tagvállalathoz.

„A GLS-nél bevezetett összes eljárás egyetlen célt szolgál, nevezetesen, hogy egész Európában egységes, megbízható kézbesítési szolgáltatást nyújtsunk” – mondta Rico Back.
„Az egy alapvető mérőszámokra épülő rendszert is magában foglaló minőségirányítási rendszerünk az egyik legfontosabb eszköze e célunk megvalósításának.”

A GLS az idén két további országban készül az ISO 9001 tanúsítvány megszerzésére, a környezetirányítási rendszer tanúsíttatását pedig öt újabb vállalatnál vette tervbe. Ezzel lezárul az egyes országok GLS vállalatainak integrációja a cég egységes irányítás rendszerébe.

A GLS ISO-tanúsítványainak áttekintése

Új tanúsítványok Meglévő tanúsítványok
GLS környezetirányítási rendszer
(ISO 14001 tanúsítás)
Cseh Köztársaság,
Magyarország,
Lengyelország, Románia,
Szlovákia, Szlovénia,
Spanyolország,
holdingvállalat (GLS B.V.)
Ausztria, Belgium,
Németország, Luxemburg,
Hollandia
GLS minőségirányítási rendszer
(ISO 9001 tanúsítás)
Spanyolország,
holdingvállalat (GLS B.V.)
Ausztria, Belgium, Cseh
Köztársaság, Franciaország,
Németország,
Magyarország, Írország,
Olaszország, Luxemburg,
Hollandia, Lengyelország,
Portugália, Románia,
Szlovákia, Szlovénia

A GLS Group Európában

A GLS, az amszterdami központú General Logistics Systems B.V., megbízható, kiváló minőségű csomagszállítási szolgáltatásokat nyújt 212 000 ügyfelének Európa-szerte, amelyeket logisztikai és expressz szállítási szolgáltatások egészítenek ki. „Minőségben piacvezető az európai csomagszállítási logisztikában” – ez a GLS vezérelve. Ennek keretében a GLS a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt: az egész Európát átfogó, Think Green elnevezésű kezdeményezés a környezet védelmét szolgáló tevékenységeket gyűjt össze egy csokorba. A Cégcsoport saját tulajdonú és partnervállalatain keresztül 37 európai országot lefedő hálózatot működtet, és szerződéses partnerei révén globális kapcsolatokkal is rendelkezik. A GLS 37 csomagirányító központot és 660 depót üzemeltet. Közúti hálózatával egyike a vezető csomagszállítási szolgáltatóknak Európában. A GLS 13 400 dolgozója évente 375 millió csomagot kezel, mindennap 16 510 járműve szállítja a csomagokat. A 2010-2011-es pénzügyi évben a GLS 1,81 milliárd euró bevételt ért el.

Forrás: GLS
.

(Ezt a cikket 269 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?