Busz hírek Hírek Kiállítások Konferenciák Rendezvények Szervezetek hírei

BUSEXPO 2013 – Ahol a személyszállító szakma találkozik

Az elmúlt évek nem kedveztek a hazai autóbuszos ágazatnak. A járműbeszerzések és a fejlesztések elmaradtak, a piac szűkült, a tömegközlekedés állapota pedig ezzel egyidejűleg egyre romlott.busexpo-2013-banner

A 2013-as év ezzel ellentétben számos lehetőséget tartogat a szektor számára, ideértve a gyártókat, a forgalmazókat, az alkatrészek- és adalékanyagok piacán lévőket vagy a finanszírozói ágaztat képviselőit. Elég csak a Volán vállalatok régiós átalakítására, a járműbeszerzési tilalom feloldására, a fővárosi autóbuszos közszolgáltatás kiszervezésére, a lejáró önkormányzati közszolgáltatási szerződésekre, vagy a városi és elővárosi tömegközlekedés újjászervezésével kapcsolatos tervekre gondolni.
.
A legnagyobb közvetlen taglétszámmal bíró hazai fuvarozói érdekképviseletnél, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary-nél úgy gondolták, hogy élni kell ezzel a lehetőséggel, és fel kell rázni a buszos vállalkozásokat, illetve meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy megrendelők találkozzanak a gyártókkal és a szolgáltatókkal. Ennek érdekében 2013. március 21-én megszervezik a BUSEXPO szakkiállítást és vásárt, ahol bárki megcsodálhatja az új járműveket és fejlesztéseket. Tisztában vannak ugyanakkor azzal, hogy az utóbbi évek igen apatikus állapotba sodorták az ágazatot, ezért valami többet kell kínálniuk, mert egy „egyszerű” seregszemle nem lesz elég arra, hogy felrázzák ennek a sok résztvevős piacnak a szereplőit.

Ezért…

  • olyan helyszínt választottak, amelynél jobbat nem csak exkluzivitása, de technikai feltételei miatt sem találhattak volna. A tavaly októberben megnyílt Driving Camp Hungary Európa legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályája, amelynek moduljai a 60 tonnás terhelést is elbírják, így a kínált járműveket nem csak menet közben lehet kipróbálni, de vészhelyzetekben való viselkedésük is tesztelhető.
    .
  • a szervezők élnek a szakmai hírnevük adta lehetőséggel és a BUSEXPO-t összekötik a Fenntartható és hatékony autóbuszos közszolgáltatás Magyarországon – 2013 címmel megrendezett XIX. Országos Személyszállítási Konferenciával, elcsábítva a rendezvényre a személyszállító szolgáltatók legelismertebb reprezentánsait és előadóként a szakmapolitika, valamint a szakhatóságok közismert képviselőit. Természetesen várják az újjászerveződött Volán táraságok vezetőit és a Budapesti Közlekedési Központ döntéshozóit is.
És hogy mi garantálja ennek sikerét?
A BUSEXPO és az Országos Személyszállítási Konferencia a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával és Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár fővédnökségével kerül megrendezésre.
.
A BUSEXPO kétségkívül az elmúlt évek legrangosabb és legnagyobb visszhangot kiváltó buszos eseménye lesz, amely megalapozhatja a hazai autóbuszos ágazat jövőjét és esélyt adhat az újrakezdésre.
.
A XIX. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencián való részvétel jelentkezéshez kötött, amit itt tehet meg. >>
.
.
.

(Ezt a cikket 275 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .