Engedélyek, vizsgák Hírek Szervezetek hírei

Nemzeti Közlekedési Hatóság: megállapodás született a zökkenőmentes műszaki vizsgákért

Kéthavi műszaki érvényesítő matricára és környezetvédelmi plakettre biztosít forráselőleget a Nemzeti Közlekedési Hatóság egy tegnap született döntés értelmében. Ennek megfelelően a hatóság kéthavi mennyiség legyártásáról intézkedett. A Fővárosi Közlekedési Felügyelőség és az illetékességébe tartozó vizsgáló állomások ügyfeleinek maradéktalan kiszolgálása érdekében megtett lépéssel várhatóan elkerülhetők lesznek a jelzett címkék és plakettek hiányából fakadó fennakadások. 

rendszamA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közös döntése nyomán létrejött segítségnyújtás minden szempontból egyedi, célja a lakosság műszaki vizsgáztatási igényeinek gyors kielégítése, az esetleges kényelmetlenségek megelőzése.

A vizsgálatok díját és a bevétel megosztását szabályozó rendelet értelmében a műszaki és közlekedésbiztonsági vizsgálatra vonatkozó díj 80%-a, a környezetvédelmi ellenőrzés 20%-a a közlekedési hatóságot illeti meg. A díjakat az NKH mindenkori befizetési kötelezettségének teljesítésével utalja át a költségvetésbe, a költségvetési törvény által meghatározott mértékben. Az NKH által a költségvetés számára eljuttatott forrásokból a Kormányhivatalok finanszírozzák a közigazgatási szempontból általuk irányított közlekedési felügyelőségek személyi és dologi kiadásait.

A rendszer az elmúlt években megfelelően működött, de a jelenlegi helyzet tükrében az NKH megvizsgálja a megoldási lehetőségeket, és indokolt esetben javaslatot tesz a szükséges módosításokra, korszerűsítésekre.

Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatóság

(Ezt a cikket 353 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .