Ezen a héten közúti forgalomba kerül a legelső új Volvo FH. A büszke tulajdonos, Jean-Pierre Ducournau a franciaországi Roissy-en-France nevű város Volvo Truck Centerében vehette át a kulcsokat.

Jean-Pierre Ducournau kihajt a Volvo Truck Center-ből
Jean-Pierre Ducournau kihajt a Volvo Truck Center-ből

Hangos taps és boldog mosolyok kíséretében átadták a kulcsokat a franciaországi Roissy-en-France város Volvo Truck Centerében, Párizs külvárosában.

„El vagyunk ragadtatva és büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk az első fuvarozási vállalkozás, amely vezetheti az új járművet” – mondta Jean-Pierre Ducournau, aki a fiaival együtt vezeti a Ducournau Transports vállalkozást.

„Az új Volvo FH kívül-belül tetszetős. Meglepődtem a kényelmén és a lenyűgöző kiláthatóságon a kormány mögül ” – mondta Jean-Pierre Ducournau.

Jean-Pierre Ducournau szeptember óta várt az új vontatóra, amikor is bebiztosította magát egy 150 000 eurós licittel a Volvo Trucks jótékonysági aukcióján az eBay-en.

„Ez valóban egy nagyszerű jármű, azon felül, hogy én nem vártam semmi mást a csúcsminőségen túl,” – mondta Jean-Pierre Ducournau.

Jean-Pierre Ducournau
Jean-Pierre Ducournau

A francia vállalkozót lenyűgözte még az új Volvo FH nyergesvontató kiváló úttartása is.

„Ez kétségtelenül az elérhető legjobb a nagyhaszongépjárművek között. Annak ellenére, hogy ez egy teherautó, olyan komfortos, mint egy limuzin!” – fűzte hozzá.

És ő igazán tudja, miről beszél. A Ducournau Transports flottájában szinte minden jármű Volvo, és az évek során mindenféle Volvo járművel dolgozott, kezdve az 1974-ben vásárolt F89-től a mai modern FH-ig. Jelenlegi flottája mintegy 300 járműből áll.

Az új Volvo FH forradalminak számít a haszonjárművek világában, és sok év kemény munkájának eredménye.

„Boldog és meghatott vagyok egyszerre. Ez az a jármű, amelyre az egész iparág olyan lelkesen várt, ez jelképezi a jövőt az egész iparágban. ” mondta Jean-Noël Thénault, a Volvo Trucks France elnöke.

2013. márciusban Jean-Pierre Ducournau úr Dél-Afrikába utazik, hogy átadja az aukción felajánlott pénzt a Star for Life-nak. A szervezet egy oktatási programként működik, s küldetése az, hogy megállítsa a HIV-fertőzés terjedését a fiatalok között.

Tekintse meg az átadásról készült filmet:

Tények

A Ducournau Transports-ról

A céget 1971-ben Jean-Pierre Ducournau alapította. Székhelye Flassans-sur-Issole-ban, Toulon környékén, Dél-Franciaországban van. A Ducournau Transports 400 embert foglalkoztat a szállítmányozási és logisztikai divízión belül, és 300 járműből álló flottával rendelkezik. A cég tagja az ASTRE szállítmányozási csoportnak.

Jean-Pierre Ducournau-ról

Kor: 64 év

Család: Nős, felesége Thérèse, két fiuk van.

Hivatás: Az „SA Ducournau Jean-Pierre et fils” ügyvezető igazgatója. A céget fiaival vezeti, Thierry a Ducournau Transports ügyvezetője, míg Frédéric a Ducournau Logistique ügyvezetője.

Az eBay jótékonysági aukcióról

A legelső sorozatban gyártott Volvo FH az eBay jótékonysági aukcióján keresztül került értékesítésre 2012 szeptemberében. 35 licitáló volt Európából. A győztes licit 150 000 euró volt, melyet Jean-Pierre Ducournau ajánlott fel. Az aukció teljes bevétele a Star for Life-ot támogatja, mely egy egyedülálló oktatási program azzal a céllal, hogy megállítsák a HIV-fertőzés terjedését Dél-Afrikában a fiatalok között.

Tudjon meg többet az új Volvo FH-ról: http://fh.volvotrucks.com

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 1092 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?