Csütörtökön jelentős mennyiségű friss hóra már nem kell számítani, és délutántól a hófúvás is szűnni kezd – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében.

A 75-ös út Bak és Pölöske közötti szakasza, amelyet hófúvás miatt lezártak 2013. február 14-én.  A folyamatos havazás és az erős szél miatt további utakat zártak le Zalában, így már 12 út járhatatlan, 14 pedig csak nehezen használható. MTI Fotó: Varga György
A 75-ös út Bak és Pölöske közötti szakasza, amelyet hófúvás miatt lezártak 2013. február 14-én. A folyamatos havazás és az erős szél miatt további utakat zártak le Zalában, így már 12 út járhatatlan, 14 pedig csak nehezen használható. MTI Fotó: Varga György

Jelenleg öt megyében – Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy – másodfokú figyelmeztetés van érvényben az erős hófúvás miatt. Ott a szél magas hótorlaszokat emelhet.

A meteorológiai szolgálat legfrissebb figyelmeztetésében azt írta: csütörtökön a kezdetben még erős lökésekkel kísért északi szél a Dunántúl nyugati harmadán hófúvást okoz, délutántól viszont a szél fokozatos mérséklődésével egyre több helyen megszűnik a hófúvás.

A Dunántúlon még többfelé, pénteken már kevesebb helyen várható havazás, de jelentős, öt centiméteresnél több friss hó a legtöbb helyen már nem valószínű. Hozzátették: a hó az alacsonyabban fekvő területeken – 250-300 méter alatt – napközben olvadni fog.

Az éjszakai órákban több helyen lehet ködfoltokra számítani – írta a meteorológiai szolgálat.

Forrás: MTI (bkdi \ bcl \ ppd)
.

(Ezt a cikket 253 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?