Hírek Útdíj

E-útdíj – Eredménytelen a fizetéshez kapcsolódó távközlési tender

Eredménytelennek nyilvánította a meghiúsult használatarányos útdíjfizetési tenderhez kapcsolódó, távközlési szolgáltatásra kiírt közbeszerzést az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. – az eredmény a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Egy T-Systems alkalmazott eltávolít egy használatarányos e-útdíj mérőkészüléket a gépkocsi ablakáról a Telekom székház parkolójában Budapesten, 2012. október 2-án. MTI Fotó: Marjai János
Egy T-Systems alkalmazott eltávolít egy használatarányos e-útdíj mérőkészüléket a gépkocsi ablakáról a Telekom székház parkolójában Budapesten, 2012. október 2-án.
MTI Fotó: Marjai János

A hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzés a használatarányos elektronikus útdíjfizetési rendszer fedélzeti berendezéseihez (OBU egységhez) kért 280 ezer SIM kártyát, továbbá adatszolgáltatást és felügyeletet.

A tenderre mindhárom mobil társaság – a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. – is adott be ajánlatot.

A közbeszerzésnek a meghiúsulását azzal indokolja az ÁAK, hogy az eredeti, a „Elektronikus útdíj rendszer (UD) teljes körű implementációja” megnevezésű közbeszerzés nyertes ajánlattevője (a Getronix) január 18-án közölte: nem írja alá a szerződést. Emiatt az ajánlatkérő “nem képes” szerződni az ahhoz kapcsolódó távközlési szolgáltatásra.

Forrás: MTI  (ghg \ gkv \ hgp)
.

(Ezt a cikket 323 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .