Hírek Útdíj

Banai: nincs veszélyben az e-útdíjból tervezett 75 milliárd forintos bevétel

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium álláspontja szerint nincs veszélyben az e-útdíjból tervezett 75 milliárd forintos bevétel – közölte Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetésért felelős helyettes államtitkára a keddi online tájékoztatón.

illusztráció - M6 autópálya
illusztráció – M6 autópálya

A kérdés azért vetődött fel, mert az elekrtonikus útdíj-tenderen nyertes Getronics Magyarország Kft. visszalépett a projekt megvalósításától.

Egy másik kérdésre az NGM helyettes államtitkára közölte: a felsőoktatásnak ígért 30 milliárd forint többletforrásának megteremtéséről szóló döntés megszületett, a végrehajtás módjáról több lehetőséget mérlegel a kormány.

A minimálbér kompenzációhoz szükséges 10 milliárd forintos forrást a kabinet céltartalékokból kívánja átcsoportosítani – tette hozzá.
Arra a kérdésre, hogy mekkora kiadással számol az idén és jövőre az NGM a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban, Banai Péter Benő közölte: a 13. havi nyugdíj összegét nem tartalmazza a 2013. évi központi költségvetés.

Egy másik felvetésre, amely szerint a bankok által a kkv-szektornak nyújtott pluszhitelek után csökken az adófizetési kötelezettség, a helyettes államtitkár úgy reagált, hogy a bankok adófizetési kötelezettségének csökkentéséről nem született kormányzati döntés.

A pénztárgépek NAV-hoz történő bekötésének jelentős csúszásával nem számol az NGM – jelezte a helyettes államtitkár. Véleménye szerint az új típusú, a NAV által online módon felügyelt pénztárgépekre vonatkozó rendelet hatályba lépésének dátumát – éppen a hatékony és biztonságos működés, a költségvetési bevételek megbízható biztosítása érdekében – úgy határozzák meg, hogy az lehetővé teszi a kellő felkészülést.

Forrás: MTI  (gep \ gpp \ gte)
.

(Ezt a cikket 264 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .