Hírek Sport

OXXO Racing: Magyar keréken rajtol a magyar versenykamion! Stratégia partnerünk az Alcoa!

Az OXXO Energy Truck Race Team felni beszállítója 2013-tól Európa piacvezető alumíniumkerékgyártó vállalata, az Alcoa-Köfém Kft. Keréktermékgyára.
Az Alcoa Magyarországon 1997 óta tömegtermelésben gyárt tehergépjárművekhez, vontatókhoz és autóbuszokhoz, méret és dizájn szerint több mint 100 féle préskovácsolt alumínium kereket.

A technológia három fő fázisból áll. Az elsőben az öntöde által méretre vágott alumínium pogácsák felmelegítése, préselése és hőkezelése történik. A második szakaszban történik az ún. préseletek CNC esztergákkal történő megmunkálása. A harmadik fázisban történik a kerekek készre gyártása, vevői igénytől függően robotos csiszolással, polírozással, vagy szabadalmaztatott bevonatolással.

Termékeik elsősorban az európai piacra kerülnek, a többi vállalatközi forgalomban Japánba, Ausztráliába és az Egyesült Államokba, Ázsiába. Ezen kívül Japánba és Kínába félkész terméket is szállítanak. Európában az alumíniumkerék piacán piacvezetők, legfőbb versenytársuk az acélkerék. Az Alcoa kereke erősebb és gazdaságosabb mint az acélkerék, mert kisebb súlya kisebb üzemanyag fogyasztást, nagyobb rakodási súlyt, hosszabb gumiabroncs- és fékélettartamot biztosít.

“Termékünk prémium termék és az autóipar egyik biztonsági eleme, ezért is fordítunk fokozott figyelmet a minőségre!” – Alcoa-Köfém Kft, Keréktermékgyár.

További információ a vállalatról a www.alcoawheels.com oldalon található.

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 293 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .