Kategóriák

Kategóriák

Egyéb Hírek Szervezetek hírei

Gyógyszergyártó és nemzetközi fuvarozó kapta Zalaegerszeg Innovációs Díját

A gyógyszergyártó Pernix Pharma Kft., valamint a nemzetközi fuvarozással foglalkozó Gartner Intertrans Hungária Kft. kapta az idén Zalaegerszeg Innovációs Díját, amelyet hagyományosan az önkormányzat újévi fogadása keretében adott át pénteken a város polgármestere.

Fotó: Gartner Intertrans Hungária Kft.

Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, hogy fontos a városban a multinacionális vállalatok jelenléte, de az önkormányzat számára ugyancsak fontos a többségében magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások boldogulása, támogatása. A gazdasági válság negatív hatásaira éppen ezen cégek „mozgékonysága” miatt sikerült a város gazdaságának jól reagálnia.

Az indoklásban elhangzott, a 2000-ben létrejött Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft. tulajdonosai magyar magánszemélyek, és elsősorban nagy gyógyszergyárak számára végeznek bérgyártást, de gyógyszeripari kutatási tevékenységet is folytatnak. A zalaegerszegi cég készítményei 21 európai országban, valamint Ausztráliában, Libanonban és Kuvaitban kerülnek forgalomba.

A vállalkozás már több mint 30 embert foglalkoztat 1500 négyzetméter alapterületű saját üzemében, amelyet mintegy 500 millió forint beruházással valósított meg, Zalaegerszeg város részvételével és pályázati támogatással.

A Gartner Intertrans Hungária Kft. 1991-ben alakult a Zala Volán Árufuvarozási Igazgatóságból, a társaság száz százalékos állami tulajdonrészét 1993-ban vásárolta meg Ausztria egyik legjelentősebb fuvarozási vállalkozása, a Gartner KG. Az anyacég 1200 kamionjából a zalaegerszegi leányvállalat ma 840 járművet üzemeltet.

A cég árbevétele 2011-ben meghaladta a 30 milliárd forintot, Zalaegerszeg egyik legjelentősebb foglalkoztatója, ahol több mint 1600-an dolgoznak. Jelentős partnerei közé tartoznak nemzetközi gépipari, élelmiszeripari és járműipari konszernek, de más iparágak szereplőinek is végeznek nemzetközi fuvarozást.

Zalaegerszeg Innovációs Díját olyan magánszemélyek vagy szervezetek kaphatják meg, amelyek a városfejlesztés, illetve a műszaki, közgazdasági, közigazgatási és humánszolgáltatás területén a város érdekében kiemelkedő, elsősorban újító tevékenységet folytattak.
A díj elkészítésére minden évben más-más zalaegerszegi képzőművész kap megbízást, az idei díjak Horváth László szobrászművész alkotásai.

Forrás: MTI  (blb \ guz \ hgp)
.

(Ezt a cikket 576 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE