Kategóriák

Kategóriák

Hírek Közút Útdíj

E-útdíj: néhány nappal csúszik a szerződés aláírása

A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson induló T-Systems Magyarország Zrt. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-hez. A törvényi előírások szerint ez halasztó hatállyal van az eljárás lezárását követő szerződéskötés időpontjára, ezért a nyertes ajánlatot benyújtó Getronics Magyarország Kft.-vel történő szerződéskötésre az eredetileg tervezett december 27-e helyett várhatóan 2013. január 2-án kerül sor.

m60-autopalya-hidMint ismeretes, a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Getronics Magyarország Kft. nyújtotta be a nyertes ajánlatot, amely a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazta. A cég nettó 34,89 milliárd forintos áron vállalja a feladat elvégzését. A szerződés megkötésére eredetileg december 27-én, vagyis ma került volna sor.

Időközben azonban az ajánlattevők között szereplő T-Systems Magyarország Zrt. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-hez (ÁAK), ezért a közbeszerzési törvény előírásai szerint az ún. szerződéskötési moratórium az ajánlatkérői (ÁAK) válaszadás napjával újrakezdődik. A kérelmező cég többek között lehetőséget szeretett volna kapni arra, hogy betekinthessen a Getronics ajánlatának egyes részeibe, melyeket a nyertes ajánlattevő üzleti titoknak nyilvánított. Mivel ezt jogszerűen tette, az ÁAK elutasította a T-Systems kérését, ez vezetett a vitarendezési kérelem benyújtásához. Ki kell emelni, hogy valamennyi induló – így a Getronicshoz hasonlóan a T-Systems is – ugyanazt a tartalmi részt nyilvánította üzleti titoknak az ajánlatában.

Az ÁAK és a Getronics Magyarország Kft. a fentiek következtében várhatóan január 2-án írja alá a szerződést. A néhány napos csúszás nincs befolyással a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer tervezett indulási időpontjára, amely továbbra is 2013. július 1.

Forrás: Állami Autópálya Kezelő Zrt.
.

(Ezt a cikket 322 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE