Kategóriák

Kategóriák

Alkatrész Hírek

A Knorr-Bremse zöldmezős beruházással új gyárat és fejlesztő központot épít Kecskeméten

A müncheni központú Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. közel 5 milliárd forint összegű beruházással épülő új gyárának és tesztlaborjának az építését kezdték el pénteken Kecskeméten.

A zöldmezős beruházás az Európai Unió támogatásával az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg 1,4 milliárd forintos támogatással – jelentette be Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója.

A vezérigazgató a 2013 végére elkészülő beruházásról elmondta: a várostól 8,6 hektár nagyságú ingatlant vásárolt meg a gazdasági társaság, ahol minden tekintetben korszerű, modulárisan kialakított gyártóépület és fejlesztőlabort építenek mintegy 22 ezer négyzetméter alapterületen.
Lepsényi István emlékeztetett arra, hogy 40 éve kezdte meg a cég kecskeméti üzemében a gyártást, 2010-ben döntöttek arról, hogy nem a régi üzemet bővítik, hanem egy teljesen új gyárat és fejlesztő központot építenek.

Az új gyár hatékony alapterület-kihasználással, rövidebb anyagellátási útvonalakkal, energiatudatosságával megteremti annak a lehetőségét, hogy magasabb műszaki színvonalú bonyolultabb technológia honosodjon meg Kecskeméten – fogalmazott a vezérigazgató.

A fejlesztő központban 31 új kutatói munkahely létesül, a gyárban pedig a jelenlegi létszámhoz képest 100 fővel nő a dolgozók száma.
Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, aki Lepsényi Istvánnal együtt az első kapavágást végezte a területen, elmondta: a város 2007-ben vásárolta meg az első területeket a jelenlegi beruházás közelében, majd 67 hektár iparterületet alakítottak ki, melynek már több mint a felét a különböző vállalkozások beépítették.

A beruházás azt is jelenti, hogy Kecskeméten nem csak az új beruházók, mint a Mercedes-Benz, hanem a régóta itt lévő cégek is fejlesztenek, tehát hosszú távú elképzeléseik vannak – tette hozzá a város első embere.

A müncheni központú, világszinten vezető közúti haszonjármű és vasúti fék-, felfüggesztés-, és menetdinamikai rendszereket gyártó cégcsoport világszerte közel 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat, a 2011-es üzleti évben 4,24 milliárd euró forgalmat bonyolított le.

Forrás: MTI  (bgj \ egr \ bdó)
.

(Ezt a cikket 282 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE