Baleset-megelőzés Balesetek Hírek Statisztikák

Gondatlanság okozza a közlekedési balesetek többségét

A közlekedési balesetek csaknem 80 százalékának a gondatlanság, illetve a figyelmetlenség az oka, a vezetők pillanatnyi figyelmetlenségét leggyakrabban a tárgyak utáni keresés okozza – közölte december elején készült felmérésének eredményeit kedden a Genertel Biztosító az MTI-vel.

Jan10 261cA sofőrök 46 százaléka mondta azt, hogy kutatott már menet közben leesett, a táskában vagy a kesztyűtartóban lévő tárgyak után a kocsiban.

A figyelmetlenség második leggyakoribb oka a kihangosító nélküli mobiltelefonálás 37 százalékkal, majd a vezetés közbeni evés-ivás következik 35 százalékkal.

A sorban – immár jóval kisebb aránnyal – az sms-ezés és a GPS beállítása következik 17, illetve 15 százalékkal. Az utastárssal való veszekedés a balesetek 14 százalékáért felel, míg a dohányzás csak a esetek 7 százalékában volt felelős a bajért.

Forrás: MTI  (ghg \ gtb \ kpt)
.

(Ezt a cikket 314 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!