Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Havazás – Kora délutánra lehet járhatóvá tenni a 43-as utat

Várhatóan kora délutánra sikerül járhatóvá tenni a 43-as utat Makó és Nagylak között – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Autók haladnak a hófúvásban Tótkomlós és Makó között 2012. december 9-én. A folyamatos havazás és hófúvás miatt egyre több út válik nehezen járhatóvá Csongrád megyében. MTI Fotó: Rosta Tibor

Arany-Tóth Attila elmondta, a 43-as úton egy keresztbe fordult kamion miatt torlódtak fel a személyautók, autóbuszok, kamionok mintegy száz-százötven utassal. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hókotrója sem tud ezen a szakaszon továbbhaladni. A közút kezelője Szentes és Hódmezővásárhely térségéből csoportosított át munkagépeket – közölte a szóvivő.

Csongrád megyében más utakon – Hódmezővásárhely, Kübekháza és Bordány közelében – is akadtak el járművek, ezért a szakember arra kérte az autósokat, aki teheti, halassza későbbre az utazást. Az útrakelők pedig csak téli gumival és teli tankkal induljanak el, és legyen takaró, meleg ital is a járműben – hívta fel a figyelmet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a 4414-es úton Makó és Maroslele, valamint a 4434-es úton Makó és Kövegy között újraindulhatott a forgalom.

Jászai Linda elmondta, a nagylaki határátkelőhelyen a 43-as út zárlatának feloldása után torlódás, akár egyórás várakozás alakulhat ki a kilépő oldalon.

Forrás: MTI (bkzg \ guz \ fvi)
.

(Ezt a cikket 301 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .