Hírek Közút

Uniós forrásból újult meg 10 kilométernyi közút Borsod megye dél-keleti részén

Az Észak-magyarországi régióban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében befejeződtek a Gesztely–Bőcs–Kesznyéten összekötő út 10 kilométeres szakaszának felújítási munkálatai. A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott mintegy 593 millió forint támogatásból valósult meg.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből az Észak-magyarországi régióban 14,7 milliárd forintnyi megítélt támogatás áll rendelkezésre.

A 2012. december 5-én Girincsen megtartott útátadási ünnepségen részt vett Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Baráth László, Girincs polgármestere, a projektgazda képviseletében Kovács Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási igazgatója, valamint Szilvai József Attila, a cég megyei igazgatója.

A 3607 jelű Gesztely–Bőcs-Kesznyéten összekötő út mintegy 10,5 kilométere vált európai színvonalúvá. A felújított I. szakasz kezdő szelvénye Hernádnémeti település belterületén található a végszelvény pedig Bőcs település elején, a második szakasz kezdő szelvénye Bőcs település végén helyezkedik el, a nyomvonal végighalad Berzék, Sajóhidvég, Köröm, településeken majd Girincs településen fejeződik be.. Az útszakaszon a kivitelező C-H ROP 2013 konzorcium megerősítette és felújította a burkolatot, kijavította a pályahibákat. A beruházás során a mellékúton található buszmegállóhelyek is megújultak, valamint sor került az árkok, átereszek tisztítására és a padkák rendezésére is. Így jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételek mellett közlekedhetnek az úthasználók.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 208 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .